Video Studenții străini, entuziasmați că se vaccinează în România: „Tata e medic și m-am vaccinat înaintea lui!”

Ligia Pricopi Data actualizării: Data publicării:
Tanara zambeste in timp ce isi arata umarul unde are un plasture in urma vaccinarii
Studenții străini sunt încântați că s-au putut vaccina în România Foto cu caracter ilustrativ: Guliver/GettyImages

Sunt români care încă se lasă greu convinși că vaccinul este singura solutie de a scăpa de restricții. La polul opus sunt studenții străini de la Facultatea de Medicină din Iași, care se consideră norocoși că au primit oportunitatea de a se vaccina în România. Sunt tineri care în țarile lor de origine nici măcar n-ar îndrăzni să viseze să se imunizeze atât de repede.

„În Republica Moldova este mai greu de obținut o doză de vaccin și dacă am avut această oportunitate am zis să o folosesc. Situația acolo este mult mai complicată decât aici, din păcate. Chiar și bunicii mei ar dori să se vaccineze, dar din păcate nu au acces la dozele de vaccin”, spune Mihaela  Brașovean, studentă din Republica Moldova.

Aous Aladwan  este un student care vine din Iordania.  „Am avut această oportunitate de a face vaccinul la fel ca populația României. Nu am fost discriminați. Totul a fost foarte rapid, foarte ușor. A fost mai simplu, pentru că dacă aș fi vrut să mă vaccinez în Iordania, ar fi trebuit să merg acasă. Și pentru că sunt două doze, ar fi fost o problema cu timpul”, spune tânărul.

Și Essam Shams Aldeen, student din Arabia Saudită, este încântat de vaccinarea din România. „A fost mai ușor să fac vaccinul aici, pentru că totul este foarte organizat, n-am mai văzut o asemenea organizare. Totul decurge foarte bine. De aceea am decis să mă vaccinez aici”, explică tânărul.

„Toți cei care am venit să studiem peste hotare eram panicați că ne putem îmbolnăvi ușor de Covid-19. Așa că m-am bucurat foarte tare că am putut să mă vaccinez aici, pentru că e mai ușor să te vaccinezi aici decât în Taiwan”, spune Jakie Tseng - student din Taiwan.

Gayane Khachaturyan, studentă din Franța, este entuziasmată:  „Tatăl meu e medic și eu am reușit să mă vaccinez înaintea lui. Cred ca e o mare șansă că li se permite studenților de la Medicină să se vaccineze”, spune tânăra.

Și Anastasia Balta, studentă din Grecia, este la fel de încântată: „Campania de vaccinare merge mai bine aici decât în Grecia. M-am vaccinat înaintea familiei mele, a prietenilor, a tuturor cunoscuților din Grecia”.

Tiberio Sapone, student din Italia, se consideră norocos:  „În Italia, dacă ar fi să facem o comparație, lucrurile nu stau așa de bine. Încă așteptăm tranșe de vaccin din Europa. Am mulți prieteni în Italia, care învață acolo. Încă nu știu când vor primi prima doză, așa că eu cred că am fost norocos”.

Este și cazul lui Cris Danci, student din Irlanda:  „Cea mai mare parte a populației în Irlanda încă nu a fost vaccinată, din ceea ce știu de la familia mea. Trebuie să te înscrii la medicul de familie și durează la nesfârșit. Ca să reușești să faci vaccinul, trebuie să aștepți o lună, chiar două. A fost relativ simplu să mă vaccinez. Am făcut cerere la Universitate și apoi, o săptămână mai târziu, m-am și vaccinat”, a povestit tânărul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri