200 de călători dintr-un tren București-Timișoara evacuați după ce locomotiva a luat foc

Data publicării:
incendiu locomotiva tren interregio bucuresti timisoara
Foto: ISU Timiș

Un incendiu a izbucnit, duminică seara, la locomotiva electrică a trenului Interregio Bucureşti - Timişoara, în gara din oraşul Recaş, judeţul Timiş. Două sute de persoane au fost evacuate din garnitură, iar alimentarea liniei de înaltă tensiune a fost întreruptă, relatează News.ro.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş, un incendiu a izbucnit duminică seara, în jurul orei 21:00, la locomotiva trenului Interregio 1691 care circula pe ruta Bucureşti - Timişoara. Incendiul a pornit când trenul se afla în gara oraşului Recaş, aflat la aproximativ 30 de kilometri de Timişoara.

Pentru stingerea incendiului, pompierii intervin cu un ofiţer şi şapte subofiţeri, fiind ajutaţi de voluntari şi un echipaj SMURD. „Au ars mocnit elementele combustibile ale compresorului principal al locomotivei”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

Două sute de persoane au fost evacuate din tren. 170 dintre acestea au fost preluate de o altă garnitură şi transportate la destinaţie, iar alte 30 şi-au continuat drumul cu autoturismele unor rude sau prieteni.

Deocamdată nu se ştie de la ce a pornit incendiul.

Sâmbătă, traficul feroviar pe magistrala 900, între localităţile timişene Recaş şi Topolovăţ, a fost întrerupt din cauza unor probleme tehnice la sistemul de electrificare, în două dintre garnituri aflându-se şi călători. Şase trenuri, dintre care patru de persoane şi două marfare, au fost oprite în staţii până la remedierea defecţiunii, reamintește Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri