295 de parlamentari candidează pentru un nou mandat. O parte din ai au avut probleme cu legea

Data publicării:
0912 20bilant 20candidati-37650

În plutonul celor care îşi încearcă şansele la parlament, există şi un candidat care aşteaptă rezultatul alegerilor din spatele gratiilor. El a fost condamnat definitiv la închisoare chiar la începutul campaniei.Alţi opt aspiranţi la un fotoliu de deputat sau senator au fost fie arestaţi, fie condamnaţi sau reţinuţi.

Patru candidaţi au primit sentinţe privative de libertate în primă instanţă şi au făcut recurs. Patru candidaţi au trecut prin arest, fiind reţinuţi sau arestaţi preventiv.

Printre competitori se regăsesc şi nouă actuali parlamentari, care au fost trimişi în judecată de DNA, dar ale căror procese sunt în curs de judecare.

Alţi 22 de candidaţi, tot actuali parlamentari, au fost identificaţi de Agenţia Naţională de Integritate ca fiind în incompatibilitate sau în conflict de interese.

În cursa electorală s-au înscris aproape două treimi dintre actualii parlamentari. 85 de senatori și 210 deputați doresc să își păstreze locurile din Parlament.

Regăsim pe buletinele de vot şi actuali parlamentari care candidează pentru un nou mandat din partea altui partid decât cel cu care au intrat în Parlament în urmă cu patru ani. 73 au schimbat cel puţin o dată partidul, iar 34 se află la al treilea partid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri