Câini legați, sfâșiați de un pitbull la ordinul proprietarului

Data publicării:
chinuitorul de animale

Un nou act de cruzime faţă de animale. În judeţul Arad, trei câini care erau legaţi la o stână din localitatea Buteni au fost sfâşiaţi de un pitbull. Cel care i-a asmuţit asupra lor a fost chiar stăpânul animalului periculos, care a asistat la scenele de groază, filmate de martori. Autorităţile au intervenit după postarea imaginilor pe o reţea de socializare. Proprietarul pitbull-ului are dosar penal şi a fost amendat cu 3.000 de lei.

Imaginile sfâşietoare fac parte dintr-un episod cumplit, care a avut loc pe un câmp din judeţul Arad. Un individ care îşi plimba pitbull-ul in zonă şi-a provocat animalul să atace. Stâna de oi era păzită de şase câini, trei dintre ei, legaţi. Au fost pradă sigură pentru fiară.

Stăpânii au auzit urletele de durere ale animalelor şi au venit într-un suflet să vadă ce se întâmplă.

Când mă uit ăia doi ce-s legaţi în lanţ, tot plin de sânge, unul cu piciorul rupt,unul de ureche, celălalt iară cu piciorul muşcat, toţi rupţi...”, a spus stăpânul câinilor agresați.

La spectacolul crud au asistat mai mulţi oameni, care au şi filmat grozăvia. Stăpânul animalului de luptă susţine că s-a apărat.

„Da, am asmuţit, că au venit câinii lu' ala şi au început să mă muşte. Nu am vrut eu să se întâmple aşa ceva”, susține stăpânul pitbull-ului.

Imaginile au ajuns pe o reţea de socializare.

„S-au bătut doi câini.

Nu a fost cu intenţie?

Nu, nu, nu.

Se vede cum trăgeaţi de câini...

Da, trăgeam că nu am mai putut să-l desfac. A rămas încleştată gura, acolo la el pe picior”.

Tânărul are dosar penal.

„Cel în cauza este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de organizare de lupte cu animale sau între animale”, a spus purtătoarea de cuvânt a IPJ Arad, Lorena Radu.

De asemenea, și inspectorii DSV au intervenit. Ei l-au amendat cu 3.000 de lei pe bărbat .

„Pentru posesia unui metis dintr-o rasă de câini, clasificată de... rasă periculoasă, fără să fie declarat la poliţie, fără să fie înregistrată la asociaţia chinologică română, fără carnet de sănătate. Veţi preda câinele la adăpostul public”, a spus inspectorul DSS Arad, doctorul Putin Sever.

Bărbatul riscă acum până la doi ani de închisoare pentru fapta sa.

Pisici incendiate de o pensionară

Scene cutremurătoare şi într-un cartier din Craiova. În imaginile filmate de o cameră de supraveghere se vede cum o femeie iese din bloc şi merge în grădină unde, câteva secunde mai târziu, dă foc unei cutii. Vecinii spun că acela era adăpostul a două pisicuţe.

„Era flacăra de-un metru şi ceva aici. Le aleargă, dă cu pietre după ele.”

„Pisica n-a mai apărut de atunci. A scăpat puiuţul ăl mic.”

„A fost a patra oară când a pus foc, dar noi n-am ştiut. Eu am refuzat până-n ultima clipă să cred că e ea. Până am pus camera şi am văzut-o,”

Pensionara acuzată a recunoscut în faţa echipei Digi 24 că a incendiat adăpostul pisicilor. Susţine însă că era gol.

Deocamdată nu a fost depusă nicio plângere. În urma imaginilor prezentate de Digi 24 poliţia din Craiova s-a autosesizat şi a deschis o anchetă pentru cruzime faţă de animale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri