Cum decurge strângerea maidanezilor din Bucureşti: un adăpost este deja plin, celălalt nu mai poate oferi câini spre adopţie

Data publicării:
adapost

Două săptămâni şi jumătate a durat strângerea maidanezilor din Bucureşti. Hingherii au anunţat vineri că primul adăpost disponibil, cel de la Theodor Pallady, este plin, iar activitatea celui de-al doilea, de la Mihăileşti, este blocată.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei îi acuză pe procurorii care anchetează moartea băieţelului Ionuţ Anghel că au blocat adopţiile după ce au ridicat de la Mihăileşti fişele căţeilor cazaţi în adăpost. Fără carnete, administratorii nu mai pot da spre adopţie nici un câine şi, prin urmare, nu mai pot elibera nici un loc.

Din ziua în care Ionuţ Anghel a fost sfâşiat de o haită de câini lângă Lacul Tei, hingherii au adunat de pe străzile din Bucureşti doar 500 de maidanezi din cei 65.000 existenţi.

Oamenii au format cozi la uşa padocului din Mihăileşti, însă conducerea a anunţat clar: fără acte, nu poate fi predat nici un câine. În lipsa unor noi adăposturi, adopţia este singura cale de a elibera locuri pentru maidanezii adunaţi de hingheri.

Ceva mai norocoşi au fost cei care au încheiat formalităţile de adoptare încă de săptămâna trecută.

În acest timp, hingherii nu mai au unde să ducă patrupedele prinse pe străzi. Adăpostul de la Pallady, care are o capacitate de 200 de locuri, este deja plin, aşa că nicio maşină nu a părăsit curtea Autorităţii pentru Supravegherea Animalelor.

Surse din rândul procurorilor spun însă că nu a fost impusă nici o restricţie la adăpostul de la Mihăileşti. Se pot face adopţii, dar doar pentru câinii aduşi după vizita anchetatorilor.

După ce iubitorii de animale au stat vineri mai bine de cinci ore în faţa adăpostului, la Mihăileşti şi-a făcut apariţia şi coordonatorul de proiect al ASPA. Oamenii au cerut să extindă programul de lucru pentru adopţii şi în weekend, însă Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al ASPA, a explicat că nu există suficient personal pentru acest demers.

Administratorii adăpostului Primăriei Capitalei situat în judeţul Giurgiu au anunţat că nu vor relua adopţiile până când procurorii nu returnează documentele câinilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri