IKEA. Chifteluțele suedeze au fost retrase de la vânzare

Data publicării:
25022013 20m 20ikea 20hagi-51485

Reporterii Digi24 au mers la magazinul Ikea din Capitală, pentru a verifica dacă au fost retrase de la vânzare chifteluțele suedeze, așa cum au anunțat azi oficialii companiei.

Inițial, ei au reușit însă să cumpere de aici o cutie de chifteluțe suedeze, semn că declarațiile reprezentanților firmei suedeze în România nu erau încă neconfirmate.

În cursul după-amiezii însă, aceste produse, congelate, au fost retrase de pe raft, iar cele preparate, din meniul restaurantului din interiorul magazinului de mobilă și accesorii pentru casă din Băneasa.

Conform informațiilor de pe ambalaj, chifteluțele conțin 42% carne de vită și carne de porc și sunt fabricate în Suedia. Un alt sortiment este preparat di carne de pui.

E un produs foarte căutat, cel puțin de clienții Ikea din România. Peste 12.000 de astfel de preparate se vând în medie zilnic doar în Capitală, adică aproximativ patru milioane în fiecare an. 10 bucăți costă 8 lei.

„Chiftelutele testate pozitiv cu urme de carne de cal din Republica Cehia nu au ajuns niciodată la vânzare în vreun restaurant IKEA (nici în România). Am decis verificarea suplimentară a chifteluțelor în România, deși produsele au fost temeinic verificate de către colegii din Suedia responsabili pentru produsele din magazinele IKEA împreuna cu furnizorul nostru. Totuși, noi am decis scoaterea temporară a chifteluțelor de la vânzarea din magazinul din Băneasa pentru verificarea suplimentară”, a comunicat Cornel Oprișan, Retail Manager IKEA România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri