Şefa Comisiei pentru persoane cu handicap Prahova, reţinută pentru eliberare de certificate false

Data publicării:
rotile

Oniga Viorica, preşedintă a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova , este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual, potrivit DNA.

Georgeta Oprea este acutaă, la rândul său, de dare de mită, trafic de influenţă şi complicitate la înşelăciune.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2006 – 2012, Oniga Viorica ar fi primit, în mod repetat, de la Oprea Georgeta și de la alți cinci intermediari (dintre care inculpaţii Gabor Sorin Octavian şi Neacşu Georgeta – ambii arestaţi preventiv în cauză), sume de bani şi bunuri în valoare totală de aproximativ 97.200 lei.

În schimbul acestor sume, ea ar fi trebuit să elibereze certificatele medicale de handicap pentru 68 de persoane, în condiţiile în care acele persoane nu sufereau de bolile menţionate în cuprinsul certificatelor.

În certificate se menţiona că acele persoane sufereau de anumite afecţiuni.

Prin urmare, cele 68 de persoane identificate până la acest moment au primit, pe nedrept, indemnizaţii de handicap, bugete complementare personale şi indemnizaţii de însoţitor totalizând 1.146.200 lei.

Oniga Viorica şi Oprea Georgeta au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri