Tânărul suspectat de crima din Craiova face primele mărturisiri. De ce ar fi ucis-o pe fata de 14 ani

Data actualizării: Data publicării:
cercetari la locul crimei din craiova
Agresorul care a înjunghiat mortal o fată de 14 ani în Grădina Botanică din Craiova și a rănit un tânăr care îi sărise în ajutor  fusese oprit înainte de atac de polițiștii locali. FOTO: captură Digi24

Adolescentul care a ucis o fată și a rănit grav un tânăr, în Grădina Botanică din Craiova, a făcut primele mărturisiri. Avocatul său susține că agresiunea ar fi pornit de la tânărul care este internat în spital și pentru care familia face apel la donare de sânge.

Imediat după ce i-a înjunghiat pe cei doi tineri, atacatorul a fugit, dar a fost identificat repede și prins pe o stradă din apropiere.

Cu puțin timp înainte de atac, agresorul a fost oprit de o patrulă a Poliției, chiar în Grădina Botanică din Craiova. Nu a dat însă de bănuit, așa că a fost lăsat să plece. Avea în rucsac o cagulă și un cuțit de vânătoare.

- L-au abordat, pentru că, fiind în zona cărților, foarte mulți tineri urmăresc să scrie pe ele, să deseneze. Nu avea un comportament ciudat, doar că l-au văzut învârtindu-se în jurul cărților și au zis doar să-l avertizeze.

În câteva minute a ucis o adolescentă 14 ani și a rănit grav un tânăr de 20 de ani. Atacatorul nu și-ar fi cunoscut victimele, spune avocatul acestuia.

Florin Ciocoiu, avocatul adolescentului suspectat de crimă: S-a uitat la fată insistent, fata la el. Celălalt băiat i-a spus că nu are voie, de ce se uită la ea așa, și i-a dat doi pumni în falcă și în stomac. S-a dus după băiat, l-a doborât, l-a înjunghiat. După aia s-a dus după fa pentru că îi era frică să nu spună fata ce a văzut.

Suspectul are 17 ani și este elev al Liceului Militar.

- Pe parcurs, elevul beneficiază de consiliere psihologică. Se aplică teste și nu s-a demonstrat nimic până la această oră. Nu putem spune că nu a avut sancțiuni, dar nu pentru abateri grave.

Băiatul rănit este în continuare în stare extrem de gravă.

Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova: O politraumă printr-o înjunghiere cum rar mi-a fost dat să văd în toată cariera mea profesională.

Atacatorul a fost arestat pentru 30 de zile.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri