Sari la conținut

Vremea se răceşte în a doua zi de Crăciun. Ce temperaturi vor fi în ţară, în Bucureşti şi la munte

LA NOAPTE - Cerul va fi temporar noros. Pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, predominant ninsori la munte, cu precãdere în nordul Carpaţilor Orientali, mixte în Maramureş, iar izolat în Banat, Crişana, Transilvania şi Moldova vor fi mai ales ploi. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte. Temperaturile minime se vor situa între -3 şi 6 grade. În zonele joase, în special din sudul ţãrii, spre dimineaţã vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti cerul va avea înnorãri trecãtoare, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 0...2 grade. Spre dimineaţã, mai ales în zona preorãşeneascã, vor fi condiţii de ceaţã.

MÂINE - Vremea va deveni în general închisã şi se va rãci în toatã ţara, astfel cã valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. În prima parte a zilei va ninge la munte şi vor fi mai ales ploi, pe arii restrânse, în restul teritoriului, iar dupã-amiaza şi noaptea precipitaţiile vor cuprinde majoritatea regiunilor şi vor predomina ninsorile. Vor fi condiţii de polei, iar în sudul ţãrii cantitãţile de apã vor depãşi izolat 15...20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri, mai ales noaptea, în Dobrogea, în sudul Moldovei şi în estul Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în Maramureş şi 9 grade în sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 3 grade.

În Bucureşti vremea se va rãci, iar cerul va deveni mai mult noros. Dupã-amiaza şi noaptea se vor semnala precipitaţii, la început sub formã de ploaie, apoi vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în a doua parte a nopţii. Temperatura maximã va fi de 5...7 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -1 grad.

De vineri, se înmulţumesc precipitaţiile în Oltenia, Muntenia şi mare parte din Transilvania şi Moldova. Acestea se vor transforma în ninsori, în special în Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş, Moldova şi la munte, se arată în prognoza ANM.

În Banat, în intervalul 25 - 28 decembrie va avea loc un proces de răcire, iar maximele diurne nu vor mai depăşi, în medie, 1 grad Celsius, în timp ce minimele nocturne vor scădea spre -5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în jurul datei de 26 decembrie, când va ploua, dar şi în intervalul 29 decembrie - 3 ianuarie, când vor fi şi lapoviţe sau ninsori, mai ales în cursul nopţilor.

Şi în Crişana, în jurul datei de 26 decembrie local vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar între 29 decembrie şi 4 ianuarie vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori, moderate cantitativ. Temperaturile vor avea o scădere accentuată, pînă la valori de aproximativ 0 grade Celsius pe 27 decembrie.

În Transilvania vremea se răceşte spre medii ale maximelor de până la minus 2 grade şi ale minimelor de până la minus 10 grade, pe 27 - 28 decembrie. Pe 26 decembrie vor fi precipitaţii mixte, în general slabe cantitativ, iar între 29 decembrie şi 4 ianuarie vor fi predominant ninsori, pe arii extinse.

În Maramureş vor fi precipitaţii pe arii relativ extinse aproape zilnic, pe tot parcursul intervalului de prognoză, predominant sub formă de ploaie la început, iar după 29 decembrie mai ales sub formă de ninsoare.

Temperaturile scad cu aproximativ 10 grade în Moldova, de joi până duminică, ajungând la maxime de 0 grade şi minime de minus 7 grade, în medie. Probabilitatea pentru precipitaţii locale, predominant ninsori, va fi ridicată între 29 decembrie şi 4 ianuarie, iar până atunci numai izolat şi trecător vor fi ploi slabe sau lapoviţă, mai ales vineri.

Şi în Dobrogea scad temperaturile cu 10 grade, astfel încât pe 28 decembrie vor fi temperaturi maxime de 2 grade şi minime de minus 4 grade. După data de 27 decembrie precipitaţiile vor fi prezente pe arii extinse, predominat sub formă de ploaie.

În Muntenia, pe 28 decembrie, vor fi maxime diurne de aproximativ 1 grad şi minime nocturne de minus 5 grade. Tot după 27 decembrie, aproape zilnic, se vor semnala precipitaţii mixte la nivel local, în general slabe cantitativ.

În Oltenia probabilitatea pentru precipitaţii mixte va creşte începând de vineri. Pe 28 decembrie nu se vor mai depăşi temperaturi medii de 0 grade ziua şi minus 5 grade noaptea.

La munte, până la sfârşitul săptămânii, vremea se va răci de la o zi la alta, iar mediile termice vor scădea spre minus 8 grade ziua şi minus 12 grade noaptea. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii extinse şi moderate cantitativ va creşte de joi, când vor predomina ninsorile.

Pe aceeași temă