Video Explozia din Crevedia: Fiul unuia dintre răniți s-a întors de urgență din Anglia: „Sper să nu rămân fără tată. Asta îmi doresc, atât”

Data publicării:
fu
Fiul unuia dintre răniți s-a întors de urgență din Anglia. Foto: Digi24

2 oameni au murit și 56 au fost răniți în explozia devastatoatre de sâmbătă seara, din Crevedia. Unii dintre răniți sunt în România, alții au fost transferați în străinătate. Fiul unuia dintre răniți s-a întors de urgență în țară și spune că singurul lucru pe care și-l dorește în acest moment este ca tatl lui să supraviețuiască.

„Aseară am venit din Anglia, pentru că eu lucrez afară de mulți ani. A trebuit să vin să văd ce se întâmplă, pentru că e o cauză extrem de critică. Casa e mai puțin importantă, sper să nu rămân fără tată. Asta îmi doresc, atât, în momentul de față, să trăiască”, a spus el.

„Deocamdată nu m-a contactat nimeni. Nu știu dacă azi e posibil să iau legătura cu dl primar. Aș dori foarte mult să stau de vorbă cu dânsul, măcar 5 minute”, a adăugat bărbatul.

Potrivit anchetatorilior, explozia inițială a fost declanșată din cauza unui șofer care a vrut să mute gaz cu un furtun într-o cisternă goală, într-o stație GPL care fusese închisă de autorități, dar unde erau depozitate cisterne. 

A urmat o a doua explozie, care i-a rănit pe mulți dintre pompierii care încercau să stingă flăcările.

2 oameni au murit și 56 au fost răniți în explozia devastatoare de sâmbătă seara, din Crevedia. Unii dintre răniți sunt în România, alții au fost transferați în străinătate.

O altă femeie care locuia în apropiere a povestit la Digi24 că în timpul exploziei s-a simțit miros de gaz.

„Nu știu dacă primarul a știut că funcționează ilegal. Localnicii știau, descărcau și ziua, și noaptea. Știam că nu mai aveau autorizație, dar ce puteam noi face dacă patronul are așa bani mulți? Vecinii care au murit au spus... doamna chiar a spus: când vom muri, de la GPL ăsta o să murim. Ne era frică”, a declarat femeia, care a povestit că are un nepot internat în spital, în Târgoviște, în urma exploziei.

Vecinii la care a făcut femeia referire sunt cei doi oameni care au murit în urma exploziei de la Crevedia. Este vorba despre doi soți, care au decedat într-un interval de 13 ore. Bărbatul a murit primul. A făcut infarct atunci când a văzut cât de grav rănită este soția lui. Femeia a murit mai târziu, la spital.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri