Sari la conținut

FOTO. Incendiul de la sonda de gaze din Satu Mare, nestins după șase zile

Flăcările continuă să ardă neîntrupte de șase zile, în localitatea Moftinu din județul Satu Mare. Localnicii au fost informați azi că nu există risc de propagare a incendiului și la locuințele lor.

7

Misiune dificilă pentru pompieri. De şase zile, o armată de oameni încearcă să stingă incendiul de la sonda de gaze din Satu Mare. Din cinci judeţe s-au trimis utilaje în sprijinul pompierilor. La fața locului, s-a consolidat platforma pentru a rezista sub greutatea autospecialelor.

Misiunea este departe de a se termina. Pompierii spun că, alături de experţi, vor acţiona şi în zilele următoare, până când vor stinge incendiul.

Astăzi, autoritățile implicate în gestionarea incendiului s-au întâlnit cu cetățenii comunei Moftinu, localitate pe raza căreia a avut loc evenimentul.

Oamenilor le-au fost prezentate măsurile întreprinse până în prezent și că, în ciuda intervenției de durată, soluțiile luate nu-i vor pune în pericol.

„Au fost clarificate întrebările cetățenilor, asigurându-i că nu există risc de propagare a incendiului la locuințele acestora și, de asemenea, că s-au făcut măsurători specifice de identificare a posibilelor noxe și a nivelului de zgomot, fără a fi înregistrate rezultate deosebite”, arată Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Potrivit IGSU, intervenția va continua și în zilele de Crăciun.

 

Pe aceeași temă