Fraudă uriașă cu cazarea refugiaților. 200 de percheziții la oameni care au cazat fictiv ucraineni și au obținut 2 milioane de euro

Data actualizării: Data publicării:
Russia Ukraine War, refugees in Siret, Romania - 02 Mar 2022
Refugiați ucraineni la vama Siret. Foto: Profimedia Images

Peste 200 de percheziții au loc în acest moment în 7 județe din România. Sunt suspiciuni de fraudă cu bani pentru cazarea refugiaților ucraineni, cu un prejudiciu de peste 2 milioane de euro.

Polițiștii din Maramureș fac 203 percheziții într-un dosar în care sunt cercetați români care ar fi obținut pe nedrept fonduri pentru cazarea refugiaților ucraineni.

Polițiștii din Maramureș, ajutați de cei din Suceava, Bistrița-Năsăud, Cluj, Satu Mare, Sălaj, Mureș, Bihor, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, Serviciului Județean Anticorupție Maramureș, Poliției de Frontieră și Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj, pun în executare 203 percheziții și 6 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Vizați sunt funcționari ai unei primării și 203 de persoane fizice, cu privire la care există bănuiala că ar fi obținut, pe nedrept, aproximativ 2 milioane de euro, sumă care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana și cazarea pentru refugiați ucraineni.

Potrivit surselor Digi24, implicați în această rețea sunt funcționari ai Primăriei Săpânța.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri