Încă un protestatar participant la protestul AUR de la Parlament a fost reținut. El a fost identificat pe baza imaginilor filmate

Data actualizării: Data publicării:
PROTEST_PLx545_SENAT_33_INQUAM_Octav_Ganea
O încuietoare de la intrarea de la Senat a cedat și 200-300 de persoane au pătruns în curtea Parlamentului. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Încă un protestatar participant la protestul AUR de la Parlament de marți a fost reținut. Este vorba despre un bărbat de 23 de ani, care a fost reținut pentru 24 de ore.

El va fi dus la instanță cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Tânărul este unul dintre cei care au forțat poarta Senatului în jurul orei 11, când protestatarii au intrat în curte.

Pentru a-l găsi, au fost analizate imaginile filmate.

Până acum, 60 de protestatari au fost amendați pentru participare ilegală la protest. Continuă vizionarea imaginilor pentru identificarea și altor manifestanți violenți.

Este al doilea protestatar reținut pentru protestul de marți. Primul a fost reținut, marți seară, fiind suspectat că a vandalizat patru mașini în curtea Parlamentului, în timpul protestului AUR din cursul dimineții. 

Protestatarul suspectat că a vandalizat marți patru mașini în curtea Parlamentului a fost găsit pe Bulevardul Libertății și dus la secția de poliție. Bărbatul se numește Gheorghe Florin Aurelian și a fost reținut pentru „tulburarea ordinii și liniștii publice”, „distrugere”, „violarea sediului profesional” și „portul fără drept de obiecte periculoase”. La percheziție, anchetatorii au găsit asupra lui o mască de gaze militară, un briceag, seringi sigilate și o stație de emiție-recepție.

Jandarmeria a anunțat marți seară, într-un comunicat, că patru mașini au au fost vandalizate la protestul de la Parlament, iar doi dintre proprietarii acestora au depus plângere. 

Până acum au fost identificați 14 organizatori ai protestului, precum și aproape 170 de participanți, care au fost amendați.

Sute de oameni au pătruns marți în curtea Parlamentului, după ce au forțat o poartă, pentru a protesta împotriva legii certificatului verde. Ei au trecut de cordonul de jandarmi și au încercat să intre chiar în clădirea Parlamentului. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri