Black Cube a avut doi clienți în România - pe Dan Adamescu și Daniel Dragomir

Data actualizării: Data publicării:
dan adamescu crop

Black Cube a încheiat două contracte distincte în România, unul în martie 2015, avându-l drept beneficiar pe omul de afaceri Dan Adamescu, iar al doilea, în februarie 2016, cu fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate dosarului.

dan adamescu crop

În valoare de 600 de mii de lire, contractul cu Adamescu, condamnat între timp definitiv la închisoare, ar fi avut ca obiectiv determinarea DNA de a-și retrage acuzațiile în acest dosar, au explicat sursele citate.

Black Cube urma să deruleze o întreagă campanie în acest scop și lansarea unor mesaje, cum ar fi "DNA distruge investitorii străini", "DNA a acționat în cazul Adamescu la comanda lui Ponta" sau că procurorii anticorupție sunt antisemiți. La fiecare trei luni, firma israeliana realiza un raport cu acțiunile derulate. De  notat că familia Adamescu a făcut un puternic lobby și în afara țării, în presa internațională, pentru a se prezenta drept o victimă politică a guvernului Ponta, care l-ar fi sancționat din cauza politicii editoriale a ziarului România liberă. Nu e clar însă dacă Black Cube este implicat și în acțiunile de lobby extern. 

 Dan Adamescu a fost condamnat la închisoare cu executare. Potrivit DNA, în cursul lunilor iunie și decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, împreună cu tatăl său a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 23.000 lei, magistraților Stanciu Ion si Roventa Elena, judecători la Tribunalul Bucuresti  Sectia a VII-a Civila, pentru ca în schimb aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era Dan Adamescu.

In cazul celui de-al doilea contract, HotNews.ro a dezvăluit că a fost încheiat de Daniel Dragomir, reținut de  Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT) în dosarul Black Cube. Dragomir ar fi semnat contractul cu israelienii în februarie 2016 pentru suma de 900.000 de lire, scopul fiind compromiterea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Surse judiciare au declarat că fostul ofițer este doar o interfață,  deoarece nu dispunea de sume de bani atât de mari. 

Potrivit informațiilor culese în timpul anchetei, se pare că pentru strângerea sumei de 900.000 de lire s-ar fi realizat "o chetă", mai multe figuri importante anchetate de procurorii anticorupție contribuind la operațiune cu bani. Altfel spus, în acest al doilea contract s-ar fi alaturat mai multe persoane importante în acheta la DNA, moguli si politicieni, interesați de compromiterea șefei DNA.

Punctul de vedere al familiei Adamescu:
 
Absolut toate detaliile din articolul ‘Afacerea Black Cube. Doua contracte distincte’ publicat astazi, 28 Sept ora 14:02, pe hotnews.ro sunt false si incrimineaza gratuit, fara nicio sustinere faptica, persoana domnului Dan Adamescu, care nu a avut niciodata un contract semnat sau vreo legatura de orice natura cu Black Cube.
Persecutia inceputa sub regimul Victor Ponta, mediatizata personal de catre Sebastian Ghita, persista si - desi nu mai sunt la putere - e continuata de alti jucatori si alte organe ale statului cu interese politico-economice.

Familia Adamescu va continua sa faca uz de toate mijloacele legale posibile pentru a-si face dreptate, a spune adevarul si a pune capat acestei nedreptati.”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri