#Colectiv | Noi acte cerute de DNA

Data publicării:
daniel baluta stanga

 

Actele solicitate de procurori sunt legate de autorizaţia de funcţionare emisă pentru clubul unde a avut loc tragedia de la finalul lunii octombrie a anului trecut. Fostul primar de sector este urmărit penal pentru abuz în serviciu. Acuzaţia se referă la eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru clubul Colectiv, în lipsa unui acord de funcţionare din partea ISU Bucureşti.

Daniel Băluţă a declarat că a fost chemat în calitate de martor.

Cercetările în cazul Colectiv se fac în cadrul a trei dosare.

Primul dosar deschis, instrumentat de PICCJ, a fost cel de ucidere din culpă în care sunt urmăriţi patronii clubului Colectiv, Alin Anstasescu, George Mincu şi Paul Gancea, administratorii firmei care a furnizat artificiile pentru concert, fraţii Daniela şi Cristian Niţă, şi unul dintre pirotehniştii care le-au montat, Viorel Zaharia.

Ulterior, DNA a început urmărirea penală a fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi a două angajate din primărie, Luminiţa Ganea şi Aurelia Iofciu, pentru abuz în serviciu, după ce au autorizat clubul Colectiv în absenţa avizului de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov privind siguranţa la incendiu.

În plus, la Secţia militară a DNA a fost deschis un alt dosar, pe numele căpitanilor Antonina Radu şi George Matei de la ISU Bucureşti-Ilfov, tot pentru abuz în serviciu, aceştia fiind acuzaţi că au făcut verificări în clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor de prevenirea şi stingerea incendiilor (PSI). Matei şi Radu au fost trimişi în judecată în 4 decembrie.

În urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, şi-au pierdut viaţa 64 de persoane. Aproape 150 de răniţi au fost internaţi în noaptea tragediei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri