VIDEO. Colonelul Paraschiv și-a ieșit din fire la audieri și a refuzat să revadă imaginile din 10 august

Data publicării:
catalin paraschiv

Atmosfera încordată, în Parlament, la audierea şefului trupelor speciale ale Jandarmeriei. Colonelul Cătălin Paraschiv a fost chemat să răspundă întrebărilor privind violenţele de pe 10 august, de la protestul diasporei. "Omul în alb", aşa cum a fost supranumit acesta, a refuzat de mai multe ori să revadă imaginile şi a gesticulat nervos, pe toată durata audierii.

Încă de la începutul audierilor, şeful brigăzii speciale a Jandarmeriei Române a fost deranjat că membrii comisiei i-au cerut să revadă imaginile din seara de 10 august în care oameni paşnici erau bătuţi cu brutalitate de jandarmi.

Cătălin Paraschiv: Domnule președinte, m-ați invit în calitate de comandant al Brigăzii speciale de intervenție, întrebarea doamnei deputat se adresează altcuiva, comandantului acțiunii. Insistați.

-Refuzați să vă uitați la aceste imagini.

-Mă lăsați să spun și eu ceva?

"Omul în alb", aşa cum a fost numit Cătălin Paraschiv nu a cedat în faţa tirului de întrebări adresat de parlamentari şi a dat aceleaşi răspunsuri ca până acum.

Cătălin Paraschiv: Îmi asum toate faptele mele de comandant al Brigăzii speciale de intervenție, îmi asum toate faptele subordonaților mei, membrii în Brigada specială de intervenție, dar de aici ți a mi se pune în cârcă un colaj de imagini care ruleaza de o lună și ceva de zile, care nu ma implică pe mine, nu am ce răspuns să dau.

Din ce în ce mai nervos, Cătălin Paraschiv a avut continuat disputa cu cei din comisie.

Cătălin Paraschiv: E perfect, răspund la orice întrebare, imaginile acestea care sunt încă în colaj pe care le rulează colegul din partea dreaptă, am impresia că încalcă decizia CCR nr 428 pe 2017 și transformă o anchetă doamna Săftoiu impusă unei pers, eu ajung aici. Eu vă pot spune sincer, cel care a dat bastoanele nu e omul meu.

Săftoiu: De ce țipați la mine?

Paraschiv: Sunt comandant, sunt obișnuit să vorbesc tare.

Şeful Brigăzii Speciale s-a dezis şi de momentul în care oamenii din subordinea sa au bătut patru turişti israelieni şi un şofer de taxi.

Paraschiv: Deci printre materialele filmate depuse la dosarul cauzei de Brigata specială sunt aproape 3 ore de înregistrări, acolo se văd ordinele date, se văd clar oamenii pașnici care au fost protejați, scoși din dispozitiv, mă refer strcict la bucata pe care am coordonat-o eu, am astfel de imagini.

-Dar turiștii israelieni?

-Nu pot să vorbesc pentru că mă aflam la un kilometru de taxiul cu turiști israelieni.

-Dar îi coordonați.

-Probabil că nu am fost destul de clar, nu toți jandarmii din Piața Victoriei au fost subordonații mei!!!!!

Audierile din comisie au durat puţin peste o oră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri