Marcel Ciolacu: Târgurile de Crăciun aduc bani la buget. Dar nu e normal ca într-un oraș cu 500 de locuitori să cheltuim pe beculeţe

Data publicării:
ID235657_INQUAM_Photos_Octav_Ganea (1)
Marcel Ciolacu, premierul României. FOTO: Inquam Photos

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că OUG privind reducerea cheltuielilor pentru organizarea unor evenimente nu afectează marile oraşe, unde târgurile de Crăciun aduc venituri la buget, ci comunităţile mici, unde cheltuielile în acest scop nu se justifică. El a mai spus că nu este firesc ca într-o comunitate cu doar 500 de locuitori să se cheltuiască pe beculețe 100.000 de euro.

"Eu sunt foarte interesat dacă cel de la New York (târgul de Crăciun - n.red.) se va deschide. Târgurile de Crăciun, cum este cel de la Craiova, aduc venituri bugetului, nu cheltuieli. Sunt nişte cheltuieli iniţiale cum se fac în toată lumea (...).

Sunt ferm convins că, de Crăciun, în municipiul Bucureşti va exista un târg de Crăciun, dar prin închiriere, prin taxele luate de municipalitate, el va aduce venituri. Adevărat, nu consider că e normal ca într-o comunitate cu 500 de locuitori, să cheltuim pe beculeţe 100.000 de euro.

Aici a intervenit statul român şi mi se pare corect. Dar să nu confundăm lucrurile. N-am nicio problemă, când se interzice Târgul de Crăciun de la Viena, atunci o să-l interzic şi eu pe cel din Bucureşti", a declarat Ciolacu, după vizita la târgul INDAGRA.

El a fost întrebat dacă târgurile de Crăciun vor mai avea loc, în contextul OUG privind limitarea cheltuielilor privind finanţarea din fonduri publice a unor evenimente.

Ordonanţa aprobată de Guvern vizează reducerea cheltuielilor pe anul 2023, în vederea încadrării în ţinta de deficit bugetar. Astfel, vor fi limitate cheltuielile cu bunuri şi servicii, iar autorităţile publice locale nu vor putea finanţa din fonduri publice, cu excepţia celor provenite din donaţii şi sponsorizări, festivaluri, concerte sau festivităţi. 

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri