Mașini distruse în București de un incendiu provocat de scânteile de la un panou electric

Data actualizării: Data publicării:
incendiu

Două maşini au fost distruse şi o a treia a fost avariată în urma unui incendiu, în Bucureşti. Flăcările au izbucnit la unul dintre autoturisme şi s-au extins apoi. Incidentul ar fi fost provocat de scânteile produse de un panou electric stradal.

Puţin după miezul nopţii, pompierii au ajuns în cartierul Basarab din Bucureşti unde izbucnise un incendiu la doar câţiva metri de un bloc.

Slt. Bogdan Toma, ISU Bucureşti-Ilfov: Incendiul se manifesta violent la un autoturism, care a ars în totalitate, s-a propagat şi la un al doilea care a ars la compartimentul motor şi a fost afectat de efectul termic şi un al treilea autoturism.

Prima maşină cuprinsă de flăcări a fost un taximetru, care fusese parcat lângă panoul electric stradal de la care ar fi pornit incendiul. Şoferul era în autoturism, dar a ieşit imediat ce a observat flăcările.

Proprietarul taximetrului: Am coborât, m-am dus la portbagaj unde e extinctorul. Ce să mai? Că n-am putut să m-apropii.

Bărbatul spune că s-a îndepărtat, deoarece exista pericolul ca butelia de gaz petrolier lichefiat să explodeze. Locuitorii din zonă spun că în panoul stradal se produceau scântei frecvent şi că au sesizat acest lucru firmei de electricitate.

Localnic: Au zis că nu prezintă niciun pericol că face nişte scântei şi n-are absolut nicio treabă. De vreo două luni de zile.

Proprietarul taximetrului: Câte sesizări s-au făcut la ăsta...

O echipă a firmei de distribuţie a electricităţii a ajuns la locul încidentului după aproximativ o oră de la producerea incendiului. Până acum, compania nu a oferit un punct de vedere oficial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri