Noi reguli pentru supermarketurile din București, după explozia numărului de cazuri Covid

Data actualizării: Data publicării:
clienti in supermaket cu masca
Oameni la cumpărături în supermarket. Foto: Profimedia Images

Noi reguli ar urma să fie impuse în București inclusiv în marile magazine. Vineri urmează să aibă loc o nouă ședință la Prefectura Capitalei, la care vor participa și reprezentanți ai centrelor comerciale și ai supermarketurilor.

Autoritățile ar putea anunța noi restricții pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, în condițiiile în care sunt aproape 2000 de cazuri pe zi doar în București, între ele și interzicerea coșurilor de cumpărături.

"Împreună cu Primarul General, domnul Nicușor Dan, se va realiza, în cursul zilei de vineri, la sediul Primăriei Municipiului București, o întâlnire cu reprezentanții marilor complexuri comerciale și supermarketuri, cu scopul impunerii respectării de către aceștia a normelor și a măsurilor dispuse în ceea ce privește triajul epidemiologic, dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori, crearea de circuite de acces și defluire, limitarea accesului clienților în funcție de suprafața spațiului comercial, în scopul evitării aglomerării", se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Municipiului București. 

Prefectura Capitalei a anunțat și că joi a avut loc o ședință operativă, în care s-a discutat despre evoluției situației epidemiologice de la nivelul municipiului București. În cadrul ședinței au fost analizate condiţiile concrete de aplicare și respectare a măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La ședință au participat reprezentanții instituţiilor şi autorităţilor publice care pun în aplicare sau urmăresc respectarea aplicării măsurilor pe durata stării de alertă, respectiv Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București –Ilfov, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor București.

"Prefectul municipiului București a dispus intensificarea controalelor care să vizeze respectarea normelor aflate în vigoare la această dată, constatându-se o relaxare, atât în ceea ce privește efectuarea de controale din partea instituțiilor abilitate, cât și în ceea ce privește respectarea de către instituțiile publice și private, de către agenții economici și populație a prevederilor impuse prin H.G. nr. 856/2020", se mai arată în comunicat.

Astfel, în perioada următoare, vor fi intensificate controalele în principalele sectoare în care s-a constatat că măsurile de protecție nu au fost respectate cu strictețe, respectiv mall-uri, piețe agroalimentare, piețe volante, stații de metrou, mijloace de transport în comun, terase, săli de sport/fitness, saloane de coafură, cosmetică.

De asemenea, s-a dispus efectuarea de controale în vederea respectării normelor privitoare la obligația angajatorilor din sectorul public și privat de decalare a programului angajaților.

 

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri