Nuclearelectrica a redus puterea Unităţii 1 a Centralei de la Cernavodă ca să curețe apa de alge și mâl

Data publicării:
Centrala nucleară de la Cernavodă
Centrala nucleară de la Cernavodă. Foto: Profimedia Images

Nuclearelectrica a redus cu 10% puterea Unităţii 1 a Centralei de la Cernavodă, în noaptea de 23 august şi în dimineaţa zilei de 24 august, pentru realizarea unor lucrări de modificare a parametrilor de funcţionare a condensatorului turbinei, din cauza acumulării impurităţilor în apă, adică alge şi mâl.

"SN Nuclearelectrica SA informează acţionarii şi investitorii asupra reducerii puterii Unităţii 1 CNE Cernavodă cu 10%, în noaptea de 23 august 2022 şi în dimineaţa zilei de 24 august 2022. Reducerea de putere a Unităţii 1 CNE Cernavodă este necesară pentru realizarea unor lucrări de modificare a parametrilor de funcţionare a condensatorului turbinei (partea clasica a centralei) din cauza acumulării impurităţilor în apă (alge, mâl). În paralel cu realizarea lucrărilor anterior menţionate, puterea Unităţii 1 poate fi redusă cu până la 25%", se arată într-un raport al companiei remis miercuri seara Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Unitatea 1 CNE Cernavodă va reveni la puterea nominală după finalizarea lucrărilor de modificare a parametrilor şi îndepărtarea impurităţilor acumulate, dă asigurări SNN.

"Reducerea de putere şi realizarea lucrărilor se realizează în conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavodă şi nu au niciun impact asupra personalului, securităţii nucleare, mediului înconjurător şi populaţiei", se mai spune în document.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri