Poliția de Frontieră i-a ținut pe părinții adoptivi ai Sorinei la control până au pierdut primul avion spre SUA

Data actualizării: Data publicării:
sorina

Poliția de frontieră a precizat că motivele care au dus duminică la pierderea cursei spre SUA a familiei Săcărin au fost verificările amănunțite ale documentelor de călătorie. Părinții adoptivi ai Sorinei au fost nevoiți să cumpere bilete pentru un alt zbor. 

ACTUALIZARE: Gabriel Săcărin, tatăl adoptiv al Sorinei, a povestiti pentru adevărul.ro cum s-au desfășurat incidentele de la Aeroportul Otopeni: “Zborul original era cu Turkish Airlines. Am pierdut, din păcate, avionul pentru că, în cazul Sorinei, controlul la Paşapoarte a durat mult mai mult. Le-am arătat toate documentele, inclusiv hotărârile judecătoreşti definitive, executorii. Ceream explicaţii, dar nu puteau să-mi dea. Am chemat avocaţii, am sunat la Consulatul American, mi se părea ireal ce se întâmpla. După ce am pierdut avionul, cei de la Turkish Airline au spus că aveau bilete pentru ora 21.00, ora României, şi ne-au schimbat biletele. Noi, însă, nu puteam aştepta atât de multe ore cu Sorina în aeroport şi am ales să mergem cu compania Tarom. Am luat bilete pentru Frankfurt şi acolo am găsit bilete pentru Newark NJ, cu Lufthansa. Aşa am ajuns, în sfârşit, acasă”.

Comunicatul integral transmis de Poliția de frontieră:

„În data de 21.07.2019, la ora 5.15, la Aeroport Internaţional Henri Coandă, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, două persoane care s-au legitimat cu paşapoarte emise de autorităţile din SUA. Acestea călătoreau împreună cu un minor, pentru care au prezentat un paşaport românesc. Conform procedurilor specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări amănunţite cu privire la documentele de călătorie ale minorului (uzuale în situaţia călătoriei în străinătate a unui cetăţean român minor), inclusiv hotărâri ale instanţei, pentru a verifica dacă sunt îndeplinite condiţiile de ieşire din ţară de către acesta, în conformitate cu Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările și completările ulterioare.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că persoanele îndeplineau toate condiţiile prevăzute de lege, fiindu-le permisă continuarea călătoriei. Menţionăm faptul că pe timpul derulării procedurilor respective, cursa programată să decoleze la ora 5.35, a închis poarta de îmbarcare, motiv pentru care persoanele respective si-au reprogramat călătoria la o cursa în direcţia Frankfurt, în aceeaşi dimineaţă.

De asemenea, facem precizarea că pe timpul derulării verificărilor de frontieră, părinţii au manifestat o atitudine deschisă pentru a pune la dispoziţia poliţiştilor de frontieră înscrisurile necesare cu privire la călătoria minorului.”

Sorina Săcărin, copila de 8 ani care a fost înfiată de un cuplu de români din Statele Unite, a părăsit țara împreună cu părinții adoptivi, pe la aeroportul Otopeni, duminică dimineață.

Joi, magistraţii Judecătoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de a emite o ordonanţ preşedinţială prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României. Prin urmare, copila a primit înapoi pașaportul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri