Sondajul USR pentru prezidențiale: Iohannis-40,5%, Dăncilă-21,4%, Barna-19,7%

Data actualizării: Data publicării:
candidatii la prezidentiale iohannis dancila si barna
Foto: InquamPhotos

Conform unui sondaj intern al USR, publicat de G4Media, președintele Klaus Iohannis se află pe prima poziție în preferințele electoraltului, urmat de premierul Viorica Dăncilă și de candidatul USR-PLUS, Dan Barna. Pe poziția a patra în sondajul USR este poziționat candidatul susținut de ALDE și Pro România, Mircea Diaconu.

Clasamentul primilor patru prezidențiabili potrivit sondajului USR:

  1. Klaus Iohannis – 40,5%
  2. Viorica Dăncilă – 21,4%
  3. Dan Barna – 19,7%
  4. Mircea Diaconu – 7,6%

”Ieri am primit sondajul de la aceeași casă cu care am lucrat la euro, primii patru clasați fiind: Iohannis – 40,5%, Dăncilă – 21,4%, Barna – 19,7%, Diaconu – 7,6%. Dacă ne uităm doar la mediul urban, Barna trece pe locul doi cu 22,7% intenție de vot (Iohannis este la 40,7%, Dăncilă – 15,7% și Diaconu – 9,1%). După cum puteți vedea sunt diferențe mari față de sondajul IMAS / Europa FM și unele greu explicabile. Sondajul făcut pentru noi este realizat prin metoda față-în-față pe aproximativ 1500 de persoane, în timp ce IMAS este făcut prin metoda CATI (telefon) pe aproximativ 1000 de persoane. Ambele au fost realizate în septembrie”, a scris Cătălin Drulă, coordonatorul campaniei lui Dan Barna pe grupul intern de comunicare al USR.

„Pe aceeași metodologie și cu aceeași casă de sondaje noi aveam 21% cu 2 săptămâni înainte de alegerile europarlamentare, au fost cel mai aproape”, a declarat un lider al USR pentru Digi24.ro.

Potrivit unui sondaj IMAS prezentat marți, realizat la comanda Europa FM, primele patru poziții sunt ocupate de Klaus Iohannis -45%, Mircea Diaconu-16,6%, Dan Barna 14,2% și Viorica Dăncilă-12,4%.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri