Alina Gorghiu, implicată într-un scandal de plagiat

Data publicării:
alina gorghiu facebook 2

Numele liderului PNL Alina Gorghiu apare pe coperta volumului „Medierea - oxigen pentru o societate modernă”, din 2013, în calitate de coordonator. Cinci autori au semnat cartea de 312 pagini. 20 dintre ele ar conţine paragrafe copiate din articole online sau din lucrări ştiinţifice tipărite, susţin reporterii unui ziar din Iaşi.

Autorii îşi asumă vina de a nu fi indicat sursele.

Este adevărat. În mod public vreau să spun că îmi pare rău pentru această situaţie. Este o eroare pe care mi-o asum în totalitate. Urmează să scoatem o ediţie revizuită în care să menţionăm sursele”, spune Mihai Munteanu, autor al volumului.

Chiar înainte să apară acuzaţiile în presa electronică, Alina Gorghiu a publicat un punct de vedere în care prezintă acuzaţiile drept un nou episod al războiului politic ce urmăreşte denigrarea ei. În cazul de faţă, precizează că pasajele plagiate ar reprezenta mai puţin de două procente din conţinutul lucrării, insuficient pentru a acuza întregul conţinut.

„În calitate de coordonator, nu am fost responsabilă pentru conținutul propriu-zis și nu am participat la redactarea niciunui rând. Un coordonator al unei lucrări se îngrijește doar de coerența lucrării, de structura acesteia, ceea ce am făcut și eu”, a precizat Alina Gorghiu.

Copreşedinta Partidului Naţional Liberal şi autorii lucării pretind că înainte de publicare, cartea a fost analizată cu ajutorul unui program anti-plagiat.

Softul acela nu a scos ca fiind plagiat, având în vedere că articolele acelea apăruseră, mai exact o parte din ele, pe site-uri cu parolă şi soft-ul nu putea să intre acolo. Doamna Gorghiu nu are nicio vină”, a explicat Mihai Munteanu.

Cei cinci autori vor lansa o ediţie revizuită a lucrării, în care vor prezenta scuze pentru această situaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri