C. P. Tăriceanu a pledat la Haga pentru ridicarea MCV: Progresele din justiţie sunt evidente

Data publicării:
tariceanu jpeg

 

Preşedintele Senatului a participat în perioada 21 – 22 mai 2015, la Haga, la cea de a 16-a reuniune a Asociaţiei Senatelor din Europa, la invitaţia preşedintelui Senatului Olandei.

Potrivit unui comunicat de presă al Senatului, citat de Mediafax, în cadrul discuţiilor au fost abordate teme prioritare pentru statul român precum evoluţiile privind situaţia politică şi economică din România, aderarea României la Spaţiul Schengen, Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi problematica statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei în statele Uniunii Europene.

Citiți și
C.T. Popescu: Modificările Codului Penal vizează să pună cătușe justiției
Ambasadorul britanic: Vrem să fim siguri că Parlamentul recunoaşte importanţa luptei anticorupţie

Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că România are ca prioritate obţinerea unei decizii pozitive privind aderarea la Spaţiul Schengen evidenţiind faptul că ţara noastră aduce deja o contribuţie esenţială la securizarea frontierelor UE.

De asemenea, Tăriceanu a pledat pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare arătând că, deşi progresele înregistrate în domeniul justiţiei sunt evidente, decizia politică întârzie să fie luată, iar condiţionalităţile MCV au devenit ţinte în mişcare.

Citiți și
C. P. Tăriceanu: „Am făcut oficialilor diplomatici precizarea că statul de drept nu înseamnă întărirea instituţiilor represive ale statului”
Victor Ponta, la Digi24: Nu cred că există opoziție la modificările Codului de procedură penală

În comunicat se menţionează că „înalţii oficiali din cele patru state europene şi-au exprimat susţinerea pentru România în procesul de aderare la Spaţiul Schengen şi au apreciat progresele înregistrate de ţara noastră în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare”.

Cea de-a 16-a Reuniune a Asociaţiei Senatelor din Europa a avut ca temă generală Senatul în atenţie: concepte moderne în funcţionarea Senatelor în sistemele parlamentare bicamerale.

Asociaţia Senatelor din Europa (ASE), constituită în anul 2000, reuneşte preşedinţii camerelor superioare ale parlamentelor din 15 state europene (Austria, Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Marea Britanie, Republica Cehă, Elveţia, Franţa, Republica Federală Germania, Italia, Olanda, Polonia, România, Federaţia Rusă, Slovenia, Spania) şi Consiliul de Stat din Luxemburg, cu statut de observator.

Citiți și
Deputat PNL: Tăriceanu, campion în lupta împotriva luptei anticorupție
DNA, avertisment pentru Tăriceanu: riscă să comită infracțiunea de obstrucționare a justiției. Răspunsul președintelui Senatului
Călin Popescu Tăriceanu critică activitatea DNA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri