Iohannis i-a chemat pe Orban, Arafat și miniștrii din Guvern pentru a discuta măsurile din 15 iunie. Declarații la finalul ședinței

Data publicării:
sedinta-coronavirus-iohannis-guvernul-orban-presidency (1)
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis i-a chemat marți, la ora 13, la Palatul Cotroceni, pe premierul Ludovic Orban și pe mai mulți miniștri din Cabinet pentru a discuta despre măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19. La ședință participă și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. La finalul ședinței, Klaus Iohannis va face declarații de presă.

Ședința vine în contextul în care stare de alertă expiră săptămâna viitoare, pe 15 iunie, iar autoritățile pregătesc noi măsuri de relaxare. Specialiștii din Guvern, printre care și șeful DSU, Raed Arafat, susțin că starea de alertă trebuie prelungită, pentru că „dacă lăsăm totul și spunem că totul se întoarce la normalitatea dinaintea virusului, (...) comitem o greșeală majoră pe care s-ar putea să o să plătim foarte serios”.

Mai mulți lideri politici, printre care președintele PSD, Marcel Ciolacu și președintele Pro România, Victor Ponta au dat de înțeles că nu vor vota prelungirea stării de alertă.

La ședința de la Palatul Cotroceni participă prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

La finalul ședinței, Klaus Iohannis va susține o declarație de presă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri