Sari la conținut

Ion Iliescu, despre pierderea prezidenţialelor: „Viața este cu de toate”

 

Foto: MediafaxFoto

Deci viaţa e cu de toate şi important este pentru forţele politice să nu intre în panică când pierd, să nu se umfle în pene când câştigă, să-şi păstreze echilibrul şi să poată să consolideze ce au construit până atunci şi să-şi deschidă orizonturi noi. Eu sper ca şi PSD să facă o analiză serioasă a cauzelor – pentru că e un semnal din partea electoratului - şi orice partid e dator să facă analiza proprie despre cum să răspundă mai bine electoratului”, a spus Ion Iliescu, potrivit Mediafax.

Fostul președinte a admis că pierderea alegerilor prezidenţiale reprezintă un eşec politic, dar a subliniat faptul că viaţa politică oferă alternanţă.

„Sigur, este un eşec politic. Asta e viaţa politică. Iată, avem o experienţă de 25 de ani. Aceşti 25 de ani au însemnat flux şi reflux. Dacă luăm partidul nostru, partidul pe care l-am creat eu, FSN la început, devenit FDSN, devenit PDSR, devenit apoi PSD, (...) deci în această perioadă de 25 de ani am avut perioade când am fost la guvernare, în ’96 am pierdut, a venit domnul Constantinescu şi Convenţia Democrată patru ani, dar în anul 2000 din nou eu am câştigat Preşedinţia şi domnul Năstase, care conducea PSD, a devenit prim-ministru”, a subliniat Ion Iliescu.

Citiți și:
Ion Iliescu: Klaus Iohannis este om dotat cu calităţile necesare ca să înveţe, cum am învăţat cu toţii
Curtea Constituțională a validat mandatul de președinte al lui Klaus Iohannis
Discursul președintelui ales Klaus Iohannis: „Românii, prin votul lor, au spus foarte clar stop și de la capăt”
Mesajul lui Traian Băsescu pentru Klaus Iohannis: Vă doresc ca după primul mandat să nu fiți în banca din stânga
Klaus Iohannis, felicitat de președintele Comisiei Europene