Klaus Iohannis: Da, eu îmi doresc un guvern PNL. Opţiunea mea pentru premier este Cătălin Predoiu

Data publicării:
predoiu iohannis - 6915069-Mediafax Foto-Codrin Prisecaru

Foto: Mediafax

„Da, eu îmi doresc un Guvern PNL. Nu fac niciun secret din asta”, a spus Klaus Iohannis, la un post de televiziune, precizând că „una este ce avem acum, colaborăm instituţional, alta este dacă va fi un guvern, acum sau după 2016, cu cât mai repede cu atât mai bine”.

El a mai spus că îşi doreşte „un Guvern cu care se simte confortabil, cu care, dacă merge la Bruxeles, să spună: Domnule preşedinte, Guvernul meu şi cu mine...”.

Despre relaţia cu actualul Guvern condus de Victor Ponta, preşedintele a precizat că este o relaţie instituţională, normală.

„Acest guvern a fost aici, când am devenit preşedinte, nici nu i-am ales, nici nu îi resping. Instituţional, nu e treaba preşedintelui, dar cu acest guvern nu văd cum să pun în practică viziunea mea pe zece ani pentru România”, a spus Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

El a continuat: „Eu îmi doresc un guvern PNL, dar trebuie să vedem cum, ce mi-aş dori, varianta optimală şi ce se poate”. Klaus Iohannis a subliniat că preşedintele nu poate schimba Guvernul.

„Acum nu avem alegeri, dar este posibil, am spus-o şi înainte de alegeri, şi toată lumea a observat că vor începe mişcări în Parlament. Se vor forma noi grupuri. Acest lucru se întâmplă, lucrurile se întâmplă în Parlament. Este posibil, pe parcursul acestui an, să fie mişcări între partide, să se schimbe majoritatea, şi este normal, când actuala Opoziţie vine cu o moţiune de cenzură şi schimbă guvernul. Aşa funcţionează democraţia, este normal, este natural şi atunci vom avea alt guvern”, a mai spus Klaus Iohannis.

Iohannis a precizat, referitor la relaţia sa cu premierul Victor Ponta, că a urmărit în media, în general, şi a observat că „oamenii tratează chestiunea de multe ori foarte simplist”.

Preşedintele a mai spus, întrebat dacă are un nume de premier, în cazul în care PNL ar prelua guvernarea, că opţiunea sa este Cătălin Predoiu, pentru că acesta este premierul desemnat în urma fuziunii celor două partide, PNL şi PDL.

„Cu siguranţă, opţiunea mea este cea pe care am menţionat-o din vară încoace. Cătălin Predoiu este premierul desemnat, în continuare, din partea PNL. Domnul Predoiu conduce o echipă a PNL, care lucrează la programul de guvernare şi ştiu că îl armonizează cu programul pe care l-am prezentat eu în campania electorală. Aceste lucruri sunt arhicunoscute, nu văd niciun motiv pentru care, acum, după ce am câştigat alegerile, să spun altceva”, a precizat Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri