Locuitorii din Moldova Nouă îşi aleg din nou primarul. Primul scrutin nu a fost validat, pe motive de fraudă

Data actualizării: Data publicării:
alegeri locale moldova noua
Alegeri locale în Moldova Nouă, după ce scrutinul in 27 septembrie 2020 a fost anulat

Aproximativ 11.000 de alegători sunt aşteptaţi duminică la vot în oraşul Moldova Nouă pentru a-şi alege primarul, după ce Biroul Electoral Central a stabilit ca scrutinul din 27 septembrie 2020 să fie repetat în această localitate din judeţul Caraş-Severin.

Cetăţenii vor putea alege între candidatul Ion Chisăliţă (PNL) şi candidatul Eugen Băleanu (Partidul Verde), ordinea acestora fiind menţinută pe buletinele de vot aşa cum a fost stabilită prin tragerea la sorţi pentru scrutinul din septembrie 2020, notează Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Caraş-Severin, Flavius Militaru, pentru alegerile de duminică au fost tipărite 11.984 de buletine de vot, distribuite în cele 12 secţii de votare.

În contextul pandemiei de COVID-19, în secţiile de votare au fost asigurate soluţii dezinfectante pentru suprafeţe şi mâini, măşti şi mănuşi de unică folosinţă, precum şi alte materiale menite să prevină transmiterea noului coronavirus. Totodată, au fost stabilite fluxuri de intrare şi ieşire din secţiile de vot pentru cetăţeni.

"Sperăm ca alegerile să se desfăşoare fără incidente", a menţionat reprezentantul Prefecturii Caraş-Severin.

Conform datelor Autorităţii Electorale Permanente (AEP), la alegerile locale din 27 septembrie 2020, prezenţa la urne în oraşul Moldova Nouă a fost de 51,73%.

Alegerile pentru funcţia de primar au fost anulate la Moldova Nouă

Alegerile pentru funcţia de primar au fost anulate la Moldova Nouă pe motiv de fraudă electorală, după pronunţarea definitivă a instanţei fiind stabilit un nou termen.

Reprezentanţi ai Autorităţii Electorale Permanente participă, duminică, în calitate de observatori în secţiile de votare din Moldova Nouă.

În vederea evaluării corecte a scrutinului, a fost elaborat un set de chestionare care vor fi completate de către reprezentanţii AEP prezenţi în ziua alegerilor în secţiile de votare din circumscripţia electorală Moldova Nouă.

AEP le recomandă alegătorilor să se informeze corect cu privire la exercitarea dreptului de vot la acest scrutin şi să respecte, la prezentarea la urne, măsurile de distanţare socială şi de protecţie sanitară.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri