Marcel Ciolacu: O treime din angajaţii din mediul privat încasează salariul minim pe economie

Data actualizării: Data publicării:
munctori in fabrica la ambalaje
Cu cât sunt plătiți muncitorii din mediul privat. Foto: GettyImages

O treime din angajaţii din zona privată a României sunt plătiți cu salariul minim pe economie, ceea ce înseamnă că vor avea și pensii mici, a declarat, miercuri, preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, 1.700.000 de români primesc salariul minim pe economie, iar atunci când se vor pensiona vor avea pensii derizorii.

"Salariul minim pe economie este un instrument să ajuţi oamenii apţi de muncă fără nicio calificare. Pentru aceasta este salariul minim. Este o formă de protecţie socială. A terminat un tânăr liceul, nu a luat Bac-ul, nu are nicio calificare, îl angajez cu salariul minim. Pe urmă trebuie să găseşti pârghii să stimulezi IMM-urile, companiile să îi facă o calificare omului. Meseriile în ziua de astăzi care nu necesită o calificare sunt foarte puţine. Ştiţi câţi români sunt plătiţi cu salariul minim pe economie în acest moment în sectorul privat? 1.700.000, o treime din angajaţii din zona privată a României. (...)

Am folosit tot timpul şmecherii să păcălim oamenii şi când vor ajunge la pensie vom avea aceste discuţii că pensionarii nu mai rezistă, pentru că i-am păcălit şi continuă să fie păcăliţi o perioadă lungă şi să iasă cu nişte pensii derizorii", a afirmat liderul social-democrat într-o emisiune la România TV.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri