Sari la conținut

Mircea Dogaru: Am primit o rugăminte să strângem semnături pentru domnul Meleșcanu, care ar fi acceptat ca peste doi ani să provoace alegeri generale și prezidențiale

Noi ne-am ocupat în 2011, cu începere din 8 octombrie, de organizarea societății civile în cadrul a ceea ce se numește Consiliul Național al Societății Civile, lucrând alături de sindicate din minerit, construcții, profesori, medici, grefieri, revoluționari”, a spus Mircea Dogaru.

Întrebat dacă pentru candidatura la prezidențiale din 2014 a lui Teodor Meleșcanu, col. Mircea Dogaru a răspuns pentru Digi24: „Noi am primit o rugăminte în acest sens din partea Alternativei Naționale, formată din ONG-uri ale societății civile și de partide mici, de stânga, repet: de stânga și nu de dreapta. De exemplu, Partidul Dreptății Sociale. Aceste ONG-uri ne-au solicitat să strângem semnături pentru domnul Meleșcanu în sensul că dacă se vor strânge domnia sa va candida”.

De asmenea, șeful sindicatului cadrelor militare în rezervă a precizat că a primit o solicitare directă de a strânge semnături din partea lui Ioan Ghișe și Gheorghe Funar.

Dacă domnul Meleșcanu și-a dat demisia, probabil că s-au strâns semnăturile necesare”, a menționat el.

Domnia sa (Teodor Meleșcanu – n.r.) a acceptat propunerea Alternativei Naționale de a-și depune mandatul după doi ani și a restabili echilibrul Executivului, care este disfuncțional, președintele este ales la 5 ani, are o culoare politică nedezmințită, Guvernul altă cu loare și este ales la patru ani. Noi vrem un pic de normalitate de asta această propunere nu ne-a displăcut deloc. Am auzit această idee, domnul Meleșcanu ar fi acceptat ca peste doi ani să provoace alegeri generale și prezidențiale în același timp pentru a readuce mandatul prezidențial la patru ani și a despuia funcția prezidențială de toate atributele tiraniei, cum ar fi numirea procurorilor de către președinte și mai avem îndrăzneala de a vorbi de stat de drept”, a subliniat colonelul Mircea Dogaru, în direct, la Digi24.

Acesta a spus că va fi schimbată și Constituția „pentru a ne întoarce la o democrație de tip occidental”.

Directorul SIE, Teodor Meleșcanu a renunțat astăzi la funcția pe care a deținut-o începând din februarie 2012. Cu această ocazie, el și-a anunțat și candidatura la alegerile prezidențiale din această toamnă.

Termenul de depunere a candidaturilor la alegerile prezidențiale din noiembrie expiră în 23 septembrie. Un candidat are nevoie de 200.000 de semnături, iar listele trebuie depuse la Biroul Electoral Central.

Pe aceeași temă