Varujan Vosgnian anunță sfârșitul alianței dintre ALDE și Pro România: Fiecare partid porneşte pe drumul său, separat

Data actualizării: Data publicării:
calin-popescu-tariceanu-demisie-senat-inquamphotos-george-calin (3)
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Alianța dintre Pro România și ALDE s-a încheiat, a anunțat într-un mesaj pe Facebook purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian. Alianța electorală care l-a susținut pe Mircea Diaconu a întâmpinat numeroase probleme, iar la final a ajuns în punctul în care copreședintele alianței, Sorin Câmpeanu a fost suspendat din Pro România după ce a votat Guvernul Orban.

„Astăzi, alianţa noastră electorală cu Pro România s-a încheiat. Fiecare partid porneşte pe drumul său, separat”, a scris Vosganian.

Politic, cele două partide au interese diferite. În timp ce ALDE a votat Guvernul Orban și se află în discuții avansate cu liberalii, Pro România s-a opus instalării guvernului, chiar dacă 7 parlamentari ai partidului au votat învestirea, însă au fost ulterior suspendați din partid. 

La alegerile prezidențiale candidatul susținut de ALDE și Pro România, Mircea Diaconu, a obținut puțin peste 9%.

Proaspăt suspendat din partid, fostul prim-vicepreședinte, Daniel Constantin, susține că a fost o decizie greșită ca partidului lui Victor Ponta să meargă într-o alianță cu ALDE și să nu aibă un candidat propriu.

„Desemnarea unui candidat din afara partidului și alianța electorală cu ALDE au reprezentat începutul rupturii din PRO. Soluția corecta - pe care am propus-o atunci împreuna cu alți colegi din conducere și din teritoriu a fost de a susține un candidat propriu. Numai așa puteam sa întărim coeziunea in cadrul partidului și sa întreținem un entuziasm care anima grupul nostru după europarlamentare!”, a scris pe Facebook, Daniel Constantin.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri