Avertisment de la OMS: Măștile fabricate manual și cele din pânză nu protejează împotriva coronavirusului

Data actualizării: Data publicării:
masca antigripal
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Organizația Mondială a Sănătății și alte instituții internaționale de sănătate publică menționează că măștile fabricate manual și cele din pânză, bumbac sau tifon nu protejează împotriva infecției cu coronavirus, precizează Ministerul Sănătății.

Pentru a fi eficiente, măștile faciale trebuie să respecte câteva reguli: trebuie să fie o barieră eficientă împotriva microbilor prin existența unor filtre speciale și, în același timp, să permită respirația corectă. Materialul din care sunt fabricate măștile care nu respectă aceste reguli speciale de fabricație prezintă o rețea de fibre prea largă, care permite trecerea microorganismelor și astfel nu ne protejează eficient împotriva infecțiilor, arată instituția într-un comunicat.

Mai mult, măștile faciale protejează doar dacă sunt însoțite de spălarea frecventă a mâinilor cu săpun sau dezinfectanți pe bază de alcool cu concentrație de 70%.

Dacă sunteți suspect sau aveți infecție cu coronaviru, purtarea unei măști faciale poate reduce riscul de a-i infecta pe cei din jur. Pe de altă parte, dacă nu sunteți infectat, nu există în prezent dovezi științifice că sunteți mai protejat în fața coronavirusului dacă purtați mască decât dacă nu purtați, se precizează în comunicatul MS.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri