Coronavirus România. Încă trei pacienți s-au vindecat și vor fi externați

Data actualizării: Data publicării:
coronavirus test laborator eprubetă
Foto: Getty Images

Grupul pentru Comunicare Stratefică anunță că trei pacienți depistați cu noul coronavirus, care au fost internați în Spitalul de boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, vor fi externați sâmbătă seară. 

Ultimele două rezultate ale testelor realizate în cazul acestor persoane sunt negative, iar conform definiției de caz, acestea sunt considerate vindecate.

Este vorba despre femeia de 26 de ani din Hunedoara, de bărbatul de 44 ani și fiica acestuia în vârstă de 16 ani, tot din Hunedoara.

Astfel, la nivel național din 102 cazuri confirmate, sunt considerate vindecate 9 persoane care au fost infectate cu noul coronavirus.

România a intrat în scenariul 3 elaborat de autorități în condițiile izbucnirii epidemiei de coronavirus, odată cu depășirea pragului de 100 de persoane infectate.

Până astăzi, 14 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 102 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă.

Starea de sănătate generală a pacienților este bună, cu excepția unui bărbat internat la spitalul Victor Babeș, care a prezentat complicații, dar a cărui stare este ameliorată.

Situația pe județe/municipiul București a cetățenilor infectați cu virusul COVID-19 (coronavirus)

București (31), Timiș (11), Hunedoara (14), Constanța (7), Iași (5), Caraș-Severin (4), Covasna (4), Dolj (3), Brașov (2), Mehedinți (2), Mureș (2), Gorj (2), Cluj (2), Neamț (2), Olt (2), Bacău (1), Bihor (1), Buzău (1), Galați (1), Maramureș (1), Prahova (1), Suceava (1), Vrancea (1) și Ilfov (1).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.652 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 14.573 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acestă dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.929 de teste. Dintre acestea, 2.827 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Până în prezent, au fost înregistrate 33 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

În Italia a fost înregistrat decesul unui cetățean român diagnosticat cu infecție cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente.

Intrarea în scenariul al 3-lea, pe teritoriul României presupunea, în estimarea inițială, „transmiterea susținută pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”. O parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorități, iar la acest moment NU avem confirmarea faptului că există o „transmitere susținută pe scară largă” a noului coronavirus (COVID-19).

Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus, asigură autoritățile.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri