Morgă mobilă la Spitalul Sfântul Pantelimon pentru decedații cu COVID

Data publicării:
Morgă mobilă la Spitalul Sfântul Pantelimon din București
Morgă mobilă la Spitalul Sfântul Pantelimon din București Foto: captură tv

Pandemia marchează încă o premieră dramatică în Capitală. Spitalele care se ocupă de cele mai grave dintre cazuri, cele ale bolnavilor intubaţi, nu mai au loc la morgă pentru cei care nu reuşesc să învingă boala. Şi sunt foarte mulţi, în unele spitale peste 95% dintre cei intubaţi mor. O astfel de situaţie este la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti. Unitatea are acum în curte o morgă mobilă, pregătită pentru decesele de la ATI COVID. 

Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală are o morgă cu doar 12 locuri, care este insuficientă. Managerul a încercat o extindere, însă săptămâna trecută a cerut Departamentului pentru Situații de Urgență o morgă mobilă. Ca urmare, vineri a fost instalată o autospecială frigorifică cu 52 de locuri, dintre care 10 sunt pentru persoane supraponderale. În acest TIR mobil persoanele care decedează pot sta la temperatura optimă până la două săptămâni.

În acest moment, la Spitalul Sfântul Pantelimon toate cele 16 paturi de terapie intensivă sunt ocupate. De mai bine de o săptămână aici funcționează și paturi de terapie intensivă și pentru pacienții cu COVID, iar la acest spital numărul deceselor este destul de mare și nu neapărat din cauza COVID. În weekendul care a trecut au decedat 25 de persoane, a declarat managerul. Motivul pentru care a cerut acest TIR mobil este ca pacienții care mor din cauza altor boli să rămână în morga spitalului, iar cei care decedează din cauza COVID-19 să fie depuși în această morgă mobilă.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri