Tătaru: Sperăm să menținem cazurile de COVID-19 la 2.000 și dacă respectăm măsurile să scădem la 1.500. Sunt locuri în spitale

Data actualizării: Data publicării:
Coronavirus covid-19 doctor spital terapie intensiva
Doctori tratând un pacient. Foto: Guliver/ Gettyimages

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că speră ca creșterea cazurilor noi de COVID-19 să se mențină la 2.000 și, dacă sunt respectate măsurile de protecție, să scadă la 1.500 în perioada următoare. Ministrul a mai spus că mai sunt locuri în spitalele din București pentru pacienții COVID-19 și că doar 176 de bolnavi sunt intubați la Terapie Intensivă.

„Suntem în a doua fază a valului unu, într-o perioadă de creștere. Sperăm să menținem creșterea pe 2.000, cu scădere spre 1.500 în perioada următoare, dar pentru acest lucru trebuie să respectăm niște reguli. Ar trebui să avem respect și pentru personalul medical, care face un efort uriaș de 7 luni”, a afirmat ministrul Tătaru, la Digi24.

Nelu Tătaru a subliniat că restricții pot fi impuse la nivelul autorităților locale, în funcție de evoluția din fiecare localitate.

"Terapie Intensivă - avem peste 550 de cazuri, dar în acest moment avem doar 176 de pacienţi intubaţi, care necesită respiraţia invazivă ventilată. Ceilalţi sunt în diverse grade de insuficienţă respiratorie, trecând oarecum pe o terapie intermediară, la fel, medicul curant decizând dacă el mai rămâne pe paturile care beneficiază de acel ventilator mecanic sau sunt trecuţi pe terapie intermediară cu o sursă suplimentară de oxigen", a susţinut Tătaru.

El a spus că sunt paturi disponibile în spitalele din Bucureşti.

"Nu este capacitate maximă. Vorbim de Bucureşti. În toate spitalele sunt locuri. După cum ştiţi, gestionarea numărului de locuri şi a pacienţilor revine medicului curant", a spus Tătaru.

Nelu Tătaru: 276 de copii între 0 și 9 ani şi 495 de copii între 10-19 ani, infectați cu COVID

Prezenţa copiilor la şcoală şi ziua votului pentru alegerile locale au fost "cele mai reglementate şi respectate", porivit oficialului din Guvern.

"O parte dintre ele, fiindcă copiii, adolescenţii nu prezintă simptomatologie. Din evaluările noastre pe care le-am avut în ultima săptămână, avem în jur de 276 de copii care sunt între 0-1-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10-19 ani. (...) Trebuie să gândim că, atât procesul electoral, în sine ziua votului, precum şi ziua în care copilul este prezent la şcoală sunt cele mai reglementate în acest moment şi cele mai respectate", a afirmat Nelu Tătaru.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri