Sindicalist, după accidentul feroviar din Giurgiu: Toți știu că nu au cine să fie schimbați și consideră că nu au ce pierde

Data actualizării: Data publicării:
sindicalist

Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, a declarat la Digi24 că accidentele feroviare sunt cauzate de salariile mici și de lipsa de personal. "Toți știu că nu au cine să fie schimbați și asta justifică inconștiența lor. Consideră că nu au ce pierde și că își găsesc loc de muncă oriunde", a spus sindicalistul.

 

"Problema este lipsa mare de mecanici de locomotivă la stat și la privat. Îi fac probabil pe aceștia să creadă că nu au cu cine să fie înlocuiți, că altă explicație nu este. Și salarizarea, nu prea au ce să piardă. Un agent mecanic are în jur de 3.300 de lei. E ceva inconștient, până acum nu au existat astfel de evenimente, dar acum, cu schimbul de generații și lipsa de personal, apar astfel de situații.

Statul român nu vrea să înțeleagă să pună în aplicare legea privind statutul personalului feroviar, acea salarizare care să îi facă și pe mecanici și restul să considere că au pentru ce munci și investiții.

Noi sesizăm de mult timp că a crescut indisciplina și asta din cauza lipsei de personal. La operatorii privați sunt folosiți foarte mulți care au și pensie si salariu și nu au ce să piardă, iar cei tineri, tot așa, nu au ce pierde, că salariul e minim. În mod sigur, dacă ar fi o salarizare adecvată, ar face mai atractivă funcția. Acum, orice operator nu are cu cine să îi înlocuiască. Toți știu că nu au cine să fie schimbați și asta justifică inconștiența lor. Asta e de necrezut.

S-a degradat farte mult situația la toți operatorii", a declarat liderul de sindicat.

El a făcut aceste afirmații în contextul în care două locomotive care circulau în sensuri opuse pe aceeași linie s-au ciocnit într-o localitate din Giurgiu în timpul nopții. Mecanicii au fost răniți. Circulația feroviară între București și Giurgiu este blocată și două trenuri au fost deja anulate. Unul dintre mecanici era beat.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri