Afacere cu deșeurile din România. Cum vor belgienii să scoată bani din reziduuri? 

Data publicării:
deseuri ungaria

Gipsul care rămâne în urma proceselor de la termocentrala Turceni nu va mai fi depozitat, ci prelucrat și scos la vânzare. Compania care va deschide o întreprindere aici face parte dintr-un grup industrial cu sediul în Belgia, lider in domeniul materialelor de constructii. 80 de români vor lucra în fabrica deschisă de aceştia.

"Este un lucru bun. Se creeaza locuri de munca, liceul este aici in incinta termocentralei, in incinta intreprinderii care se deschide acum. Tineretul o sa mai aiba de munca”.

„Sunt binevenite mai ales ca au fost restructurari in cadrul termocentralei, iar pe de alta parte avem si noi absolventi de liceu, de facultate pe diverse domenii”, a spus Dumitru Gîlceavă, primar Turceni. Productia propriu-zisa va incepe peste aproximativ un an aici la Turceni, insa materia prima, sulfatul de calciu, a inceput deja sa fie aduse aici in curtea fabricii. Compania isi propune sa produca aici aproximativ 27 de milioane de metri patrati de gips carton in fiecare an.

"In momentul de fata noi transportan gipsul pe care il vedeti aici cu camioanele. La anul investim intr-un transportor cu banda care va veni pe aici sa alimenteze un stoc de gips acoperit”, a spus Gheorghe Budrugeac, manager de proiect

Produsele din Turceni vor fi valorificate atât pe piaţa internă cât şi în 10 ţări din Europa. Procesul de recrutare a viitorilor angajaţi a început deja. Până anul viitor cei aproximativ 80 de români vor fi instruiţi în fabrici similare ale grupului din Bucureşti, Italia şi Germania. Până când românii vor începe treaba, belgienii vor costrui şi un nou drum de acces pentru ca traficul greu să nu afecteze casele din zona. În total, aceştia vor investi în zonă peste 50 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri