Liviu Dragnea: Căutăm surse pentru majorarea salariilor funcţionarilor publici, şi mediul de afaceri o cere

Data publicării:
dragnea - mfax

Avem un grup de lucru la minister pentru a stabili care sunt sursele pentru majorarea salariilor funcţionarilor publici. Cererile lor de majorare a salariilor sunt îndreptăţite. Un primar, nu mai ştiu de unde era, mi-a spus că din 20 de funcţionari câţi avea iniţial a rămas cu opt şi a mai spus că după Anul Nou îi va pleca şi secretarul şi alţi funcţionari şi că va rămâne cu cinci angajaţi.

Această problemă e în atenţia noastră şi sperăm să găsim o soluţie. Vreau mai întâi să identificăm sursa pentru finanţare, apoi vom încerca o negociere cu FMI. Nu pot da un termen. Este o problemă mai veche, de câţiva ani, care este foarte importantă. Fiind funcţionari puţini, au multe sarcini şi sunt îndreptăţiţi să fie mai bine plătiţi”, a declarat Dragnea.

Acesta a adăugat că slaba salarizare din sistemul public se răsfrânge şi asupra domeniului privat.

Liviu Dragnea a spus că oamenii de afaceri din mediul privat i-au spus că este necesară o salarizare corectă şi rezonabilă a funcţionarilor publici, întrucât de calitatea acestora depind şi ei.

Pe de altă parte, mulţi funcţionari publici se gândesc să iasă din sistem din cauza salariilor mici, ei fiind şi nemulţumiţi că sunt constrânşi de lege să desfăşoare şi alte activităţi”, a afirmat vicepremierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri