Localitate condusă de secretarul comunei

Data actualizării: Data publicării:
augustin

Primărie condusă de secretara instituţiei. Se întâmplă în localitatea Augustin din Braşov, unde primarul a fost declarat incompatibil, viceprimarul a fost dat jos din funcţie şi aproape jumătate dintre consilieri şi-au dat demisia. Acum, şedinţele de consiliu local nu mai au cvorum şi proiecte importante pentru comună sunt ţinute pe loc.

Primarul din localitatea Augustin, ales în 2016, a fost declarat incompatibil şi revocat din funcţie, anul trecut. La conducerea administraţiei locale a trecut, pentru scurt timp, viceprimarul PSD. Acesta a fost demis de consiliul local, după ce a refuzat să voteze o hotărâre propusă de propriul partid.

Localnic: În primul rând nu e frumos din partea lor. Cetăţenii i-au susţinut, i-au votat, i-au făcut. Aşteptam de la ei mai mult.

Localnic: E trist, dar multă lume mi-a spus că îi dă în judecată.

Din cei 5 consilieri PSD, unul a fost exclus prin votul colegilor.

Mirgea Marcea, preşedinte organizaţia locală PSD Augustin: Blocarea unui proiect, neparticiparea la acţiunile partidului, normal, pentru că facem parte dintr-un partid.

Zilele trecute au demisionat cei patru reprezentanţi ai PNL.

Tokos Jozsef, preşedinte organizaţia locală PNL Augustin: Aveau ei de gând să facă, să pună un viceprimar interimar cu atribuţii de primar. Un semianalfabet cu 4 clase.

În acest moment, din consiliul local mai fac parte doar 5 membri şi este nevoie de 7 pentru a putea fi adoptată o hotărâre.

Sebastian Porumb, fost primar: Un proiect de 6 milioane de euro. Până în septembrie, dacă nu se rezolvă problema, o să pierdem acest proiect. E un proiect pentru oamenii defavorizaţi din comună.

Marian Rasaliu, prefectul Braşovului: E o laşitate să demisionezi aşa pur şi simplu şi să arunci localitatea în haos fără să ţii cont de interesele oamenilor.

Localitatea Augustin are 2.000 de locuitori şi a fost declarată comună în 2005. De atunci a avut 3 primari care, pe rând, au fost declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate. Viitoarele alegeri locale vor avea loc în 2020.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri