Un bărbat de 28 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să vândă două detectoare de metale pe internet

Data publicării:
Cautator de comori pe camp cu un detector de metale
Un bărbat caută comori cu detectorul de metale. Foto: Profimedia Images

Un bărbat de 28 de ani din municipiul Bistriţa s-a ales cu dosar penal în urma postării online a unui anunţ prin care oferea spre vânzare, fără autorizaţie, detectoare de metale, potrivit buletinului de presă remis marţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

"Ieri (9 ianuarie - n.r.), poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au dispus ridicarea în vederea continuării cercetărilor, a două detectoare de metale şi a unei bobine detector. Poliţiştii au identificat, pe un grup de socializare, postat un anunţ, prin care un tânăr de 28 de ani, din Bistriţa, ar fi oferit spre vânzare, fără autorizaţie, detectoare de metale. În urma celor constatate, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vânzarea sau oferirea spre vânzare a detectoarelor de metale fără autorizaţia prevăzută, conform prevederilor Ordonanţei 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional", se arată în comunicatul citat de Agerpres.

IPJ menţionează că persoanele fizice şi juridice care deţin sau comercializează detectoare de metale sunt obligate să obţină, în prealabil, autorizaţie de la inspectoratul de poliţie în a cărui rază teritorială îşi au domiciliul sau sediul, şi să se înregistreze.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri