VIDEO Misiune imposibilă. Trecere de pietoni între parapete și șanțuri

Data actualizării: Data publicării:
trecere

Dorel lovește din nou! De data aceasta în județul Satu Mare unde, de câteva săptămâni, și-a făcut apariția o trecere de pietoni imposibil de folosit. Ca să poată trece drumul pe acolo, localnicii ar trebui să escaladeze două parapete, înalte de aproape 1 metru. Chiar și așa, oricât de acrobați ar fi, s-ar lovi de un alt obstacol: șanțurile adânci de 2 metri de la marginea drumului.

Odată cu asfaltarea drumului din sat, în Mihăieni, a apărut o trecere de pietoni cum nu s-a mai văzut .

Localnică: Încă nici nu era desenat și au pus tabla și am zis: ce treaba e asta?!

Localnic: Ce să spun?! Nimic, asta este la noi.

Deși semnalizată corespunzator, trecerea de pietoni reprezintă o misiune imposibilă pentru pietoni. Ca să o poată folosi, aceștia ar trebui să treacă fie pe sub, fie pe deasupra parapetelor de la marginea drumului.

Localnic: Păi… e o chestie care nu are niciun rost.

Localnică: D-apoi nu l-au putut pune acolo undeva sau, mă rog?! Da, e de toată groaza, ce să zic?!

Explicaţia autorităţilor?

Ioan Șereș, director executiv Direcția Tehnică CJ Satu Mare: Fiind într-o intersecție în T este nevoie a se asigura și circulația pietonilor într-o intersecție. Neexistând punți pietonale. A fost nevoie amplasarea acelor parapeți, pe perioadă determinată, până la amenajarea acelor punți pietonale.

Balogh Tiberiu, primarul comunei Acâș, jud. Satu Mare: Nu avem trotuar, nu avem pod, nu avem nimic. Păi atunci așteptăm… Trebuie să facem noi, dar acuma o să vedem. În funcție de buget, cum ne încadrăm, nu știm când.

Zebra este pe un drum judeţean modernizat recent cu 7 milioane de lei. Recepţia lucrării nu a fost încă făcută pentru că se mai caută bani pentru construirea unor trotuare şi podeţe.

Reporter: Izabela Jurasko / Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri