Ordonanța militară 8. Măsuri de relaxare a circulației pentru pescuit comercial, apicultură și reparația de autovehicule

Data actualizării: Data publicării:
targul apicultorilor 20

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că prin Ordonanța militară 8, emisă joi seara, este permisă circulaţia în afara locuinţei a celor care efectuează pescuit comercial şi acvacultură şi a apicultorilor spre şi dinspre locaţia stupinei. De asemenea, este permisă circulaţia persoanelor pentru achiziţia de autovehicule, de piese pentru autovehicule şi pentru reparaţia de autoturisme.

Când vor pleca de acasă, aceste persoane completează în continuare Declarații pe proprie răspundere. Pescarii și apicultorii vor trece ca motiv deplasarea în interes profesional, iar cei care se deplasează în legătură cu autovehiculul menționează, ca motiv, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor.

Iată ce prevede Ordonanța militară 8 în această privință:

(1) Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei a titularilor autorizațiilor/permiselor de pescuit comercial pe Dunăre/apele interioare/Marea Neagră în vederea desfășurării activităților de pescuit comercial și acvacultură, precum și pentru valorificarea/comercializarea produselor rezultate în urma acestor activități.

(2) Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei a apicultorilor spre/dinspre locația stupinei sau pentru deplasarea stupinei. Dovada calității de apicultor se face cu adeverința ce cuprinde codul de stupină, eliberată de oficiile județene de zootehnie, sau cu orice alte acte doveditoare a calității de apicultor și a proprietății asupra stupilor.

(3) Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei pentru achiziția de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule și servicii de reparații auto.

(4) Prevederile art.4 din Ordonanța militară nr.3/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 se aplică în mod corespunzător.

(5) În declarația pe propria răspundere, persoanele prevăzute la alin.(1) și (2) menționează, ca motiv, deplasarea în interes profesional, iar persoanele prevăzute la alin.(3) menționează, ca motiv, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor.

(6) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri