VIDEO. Trenuri daneze puse în circulație între Oradea și Arad

Data actualizării: Data publicării:
astra ic2

Ruta din vestul țării va fi operată începând de joi cu trenuri cumpărate de la căile ferate daneze și fabricate de firma italiană Ansaldo Breda.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pentru început compania Astra Trans Carpatic, deținută de omul de afaceri Valeriu Blidar, va pune în circulație o pereche de trenuri cu plecare dimineața din Arad către Oradea și întoarcere imediat după sosirea la Oradea.

Programul de circulație este valabil o săptămână, după care va fi ajustat. „Trenurile au standard de confort la nivel european și tehnologie de ultimă generație - vă invităm să experimentați chiar dumneavoastră noile noastre trenuri cu scaune spațioase și confortabile”, spune oficialii Astra Trans Carpatic.

Trenurile au fost destinate inițial căilor ferate daneze iar aducerea lor în România a devenit subiect de dispută între reprezentanții uui ONG dedicat infrastructurii de transport și omul de afaceri.

Acum un an Mihai Alexandru Crăciun, inițiatorul Asociației Construim România a afirmat într-o o postare pe blogul său că trenurile IC2 ar fi niște trenuri catastrofale din punct de vedere tehnic înregistrând numeroase defecțiuni. Danezii, spunea Crăciun, ”le aruncă, la propriu”. Mai multe despre acest subiect aici.

Este un atac murdar la adresa noastră, inițiat de o așa zisă asociație cu informații care au fost preluate de presă dar care nu au fost verificate de nimeni. În spatele atacului sunt interesele firmelor concurente care folosesc trenuri de acum 50-70 de ani, noi fiind singurii care au trenuri noi. Îl vom acționa în judecată”, spunea Valeriu Blidar. El adăuga că unele trenuri au încă țipla pe ele și că au fost scoase in circulație din Danemarca de unde au fost retrase nu din cauza defecțiunilor, ci a faptului că danezii și-au electrificat liniile și ”nu se poate circula cu automotoare sub catenara electrică”. Citește aici răspunsul dat de omul de afaceri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
tramvaie noi
Ce tramvaie a pregătit Astra Vagoane Arad pentru patru mari orașe din România
autentic 1
Astra Arad a lansat primul tramvai proiectat în România
Partenerii noștri