Sari la conținut

Loteria Română a atribuit un contract de 3,5 milioane de lei unei firme cu 11 angajați și datorii la ANAF

Am fost subcontractori INTRALOT. Deci am fost firmă sub contractarea grecilor şi acum lucrăm direct cu Loteria. A fost rapidă, au vrut să scape de ei probabil şi...aia e”.

Aşa explică acţionarul principal al firmei de ce a primit fără licitaţie un contract de 3,5 milioane de lei. Societatea a fost înfiinţată în 1994 în oraşul Vălenii de Munte, din judeţul Prahova şi se ocupă cu instalarea maşinilor şi echipamentelor industriale.

În 2013, firma a avut o cifra de afaceri de puţin peste 500 de mii de lei şi doar 11 angajati. A adunat datorii către buget de 170.000 de lei şi pierderi de 130.000 de lei în 2013, conform datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Până acum, reprezentanţii Loteriei Române nu au vrut să comenteze modul în care au atribuit acest contract, cu doar o zi înaintea expirării înţelegerii cu Intralot. Contractul cu firma greacă nu a mai fost prelungit şi din această cauză Loteria nu poate folosi programul informatic pentru desemnarea câştigătorilor. Primele două extrageri la loto 6 din 49 de anul acesta au fost anulate, însă oficialii loteriei susţin că aceasta a fost o decizie de marketing.

„Pentru că a anulat cele două extrageri la începutul anului a pierdut în jur de 1,5 milioane de euro. Sunt curios cine îşi asumă această pierdere”, spune Sorin Constantinescu, fost consilier la Loteria Română.

O altă decizie controversată a actualei conduceri a companiei a fost luată la sfârşitul anului trecut. Pe 30 decembrie 2014, conducerea Loteriei a anunţat public că va suplimenta cu două milioane de lei fondul de câştig al categoriei I la tragerea specială de Revelion.

Potrivit site-ul Loteriei, reportul categoria I a primei extrageri Loto 6 din 49 din seara de Revelion a fost de doar 609.064 de lei, sumă în care ea nu se regăsesc banii suplimentari promişi.

Nici în cea de-a doua extragere din aceeaşi seară, banii nu apar, ci doar reportul de 1.733.353 de lei.