Taxe noi şi accize majorate de la 1 septembrie, pentru a compensa reducerea TVA la pâine

Data publicării:
bauturi-alcoolice 1

Pentru băuturile spirtoase, acciza va creşte cu o treime, de la 750 la 1.000 de euro pentru fiecare o sută de litri.

Vor fi taxate şi bijuteriile din aur sau din platină, cu excepţia verighetelor. Podoabele din aur de 14 k vor fi accizate cu un euro pe gram, iar cele de peste 14 k vor fi taxate dublu.

Guvernanţii au pregătit un bir suplimentar şi pentru cei care au mașini puternice. Românii care deţin autoturisme cu motoare de peste 3.000 de centimetri cubi vor plăti un euro acciză pentru fiecare centimetru cub care depăşeşte această capacitate cilindrică.

La blănurile naturale, accizele vor fi calculate în funcţie de valoarea confecţiilor. De exemplu, pentru o haină de blană de până la 1.500 de euro se va plăti o acciză de 50 de euro. Dacă haina costă mai mult de 6.000 de euro taxa creşte la 1.200 de euro.

Guvernul pune acciză şi pe ambarcaţiuni. Pentru velierele cu lungimea mai mare de 8 metri se va percepe o taxă de 500 de euro pe fiecare metru liniar. Iar pentru iahturile cu motor de peste 100 de cai putere acciza va fi de 10 euro pe fiecare cal putere suplimentar.

Nu scapă nici cei care deţin arme de vânătoare sau arme de uz personal. Aceştia vor fi taxaţi cu până cu la 1.500 euro, în funcţie de valoarea armei, şi vor mai plăti o acciză şi pentru cartuşele cu glonţ cumpărate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri