Top dividende acordate la Bursa de Valori

Data publicării:
captura noua bani 300 de lei

Companiile de pe bursă pun pe masa dividende de șapte ori mai mari decat dobânda bancară.

captura noua bani 300 de lei

Companiile de pe bursă își vor răsplati anul acesta acționarii cu dividende care în prezent ar genera un câștig mediu de aproape 7%, potrivit unui articol wall-street.ro.

Banca Transilvania și Conpet sunt cele mai ‘darnice’ societăți cu acționarii lor, randamentele distribuțiilor ce urmează să le facă urmând să ajungă la 21%, respectiv 15%.

Dacă o persoană ar cumpara acțiuni ale transportatorului de produse petroliere Conpet în valoare totală de 1.090 de lei (10 acțiuni), aceasta ar primi 166 lei sub forma de dividende pe data de 20 iulie, echivalentul unui câștig/randament de 15,2%. Pentru comparație, marile banci din România oferă în prezent dobânzi de cel mult 1% pentru depozitele la termen pe 12 luni, în vreme ce băncile de mici dimensiuni au dobânzi ce ajung la 2,2%/an.

La rândul său, Banca Transilvania le-a propus acționarilor distribuția unui dividend brut al cărui randament este de 2,1%, precum și acțiuni gratuite care ar genera un câștig de 19% având în vedere cotațiile actuale de pe Bursa de Valori București. Alte companii care oferă randamente superioare la acțiunile deținute sunt Oil Terminal și Trangaz, câștigurile fiind în jurul a 12,5%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri