Lucrările la șoseaua de centură Suceava, reluate

Data publicării:
centura suceava

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava, abandonate în urmă cu trei ani, vor fi reluate în primăvara anului viitor de noul constructor, CNADNR. Ministrul Transporturilor şi şeful Companiei Naţionale de Dumuri au inspectat joi proiectul finalizat în proporție de 85 la sută şi au anunţat noile termene de finalizare.

Lucrările la centura Sucevei au început în 2008 și ar fi trebuit să fie gata în patru ani. Pe drumul de 13 kilometri nu se circulă însă nici în ziua de azi. Lucrările au fost abandonate în 2013, când constructorul a intrat în faliment. Singurul tronson încheiat are 5,5 kilometri. Celelalte două sunt în conservare, însă pe anumite porțiuni au apărut fisuri.

„O parte dintre lucrări trebuiesc îmbunătățite, în sensul consolidate și lucrări de remediere, chiar și restul rămas de executat. Scumpă, ieftină, trebuie să o finalizăm”, a declarat șeful CNADNR, Cătălin Homor. 

„Petrec câteva zile cu cei de la CNADNR, cu constructorii, încercând să descâlcim problemele”, a explicat ministrul Transporturilor, Sorin Bușe.

Preluat acum de CNADNR, proiectul şoselei de centură a Sucevei are un nou termen de finalizare: septembrie 2017. Şoferii spun că şi-au pierdut răbdarea.

„Trec toate camioanele pe aici, mașinile aiurea. Acum încă e liniște, dar sunt ore în care stai câte o oră până traversezi”, a spus un sucevean. 

„A întârziat mult, patru ani de zile. Mă bucur că s-a găsit soluția în momentul de față să scurteze perioada”, a adăugat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. 

Şoseaua de centură a Sucevei a fost evaluată la aproximativ 60 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri