Cannes 2023. Festivalul a fost deschis de un film cu Johnny Depp în rolul principal. Actorul a fost primit cu ovații pe covorul roșu

Data publicării:
Actorul Johnny Depp merge pe covorul roșu la Cannes, pe 16 mai 2023.
Johnny Depp a fost primit cu ovații la Festivalul de la Cannes. Foto: Profimedia Images

Festivalul de la Cannes a început, marți seară, cu premiera filmului "Jeanne du Barry", care îl are pe actorul Johnny Depp în rolul principal. Starul de la Hollywood a fost primit cu ovații pe covorul roșu, în ciuda scandalurilor în care a fost implicat în ultimii ani și a distanței pe care marile studiouri de film americane au luat-o față de el.

Johnny Depp interpretează rolul regelui francez Ludovic al XV-lea în drama care urmărește povestea ultimei amante a monarhului, Jeanne du Barry.

Actorul american a fost întâmpinat cu aplauze și ovații, când a pășit pe covorul roșu, scrie News.ro. În costum închis la culoare, cu părul prins în coadă şi cu ochelari de soare, Depp și-a salutat câteva minute fanii. Unii i-au scandat şi numele.

În dizgraţie de la procesul său împotriva fostei sale soţii Amber Heard, actorul este încă evitat de marile studiouri de la Hollywood, însă cariera sa pare să își revină.

Săptămâna trecută, acesta a semnat un contract cu Dior pe trei ani, în valoare de 20 de milioane de dolari. O sumă care aproape compensează contractul anulat de 22,5 milioane de dolari pe care Johnny Depp îl încheiese pentru următorul film din seria "Piraţii din Caraibe".

Festivalul de Film de la Cannes ar putea fi şi o oportunitate pentru Johnny Depp de a-şi promova proiectul său de lungmetraj biografic despre Modigliani, alături de Pierre Niney, Al Pacino şi Riccardo Scamarcio. Intitulat deja "Modi", acest proiect va fi al doilea film regizat de actor de la lansarea "The Brave" în 1997. Filmările ar trebui să înceapă în această toamnă.

Catherine Deneuve, invitată de onoare

Actrița Catherine Deneuve ilustrează afişul celei de-a 76-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes și aceasta a deschis ceremonia alături de actorul american Michael Douglas.

"Declar deschisă cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes", a spus ea, adăugând că "se gândeşte mult la Ucraina" şi recitând o poezie a scriitoarei ucrainene Lessia Oukraïnka.

Michael Douglas a primit Palme d'Or onorific

Actorul din "Basic Instinct" şi "Wall Street" Michael Douglas a primit Palme d'Or onorific la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes. "Înseamnă foarte mult pentru mine", a spus starul în vârstă de 78 de ani, înainte de a glumi: "Sunt chiar mai în vârstă decât Festivalul".

Competiţia începe miercuri cu două lungmetraje: "Monster" al regizorului japonez Hirokazu Kore-Eda şi "Le Retour" al regizoarei franceze Catherine Corsini.

În total, 21 de realizatori sunt în cursa pentru Palme d'Or, inclusiv 7 femei, un nivel record pentru cel mai mare festival de film din lume. Acestea vor fi decise de un juriu format din nouă membri, prezidat de Ruben Östlund.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri