Celebrul Platini, la moartea lui Pele: "La școala, mă semnam Peleatini. Era Pele, parte a visurilor mele"

Data publicării:
Pele și Michel Platini
Pele și Michel Platini în 1997. Foto: Profimedia Images

''Domnul fotbalului, al istoriei fotbalului şi al întregului fotbal'' sunt cuvintele internaţionalului francez Michel Platini, o altă legendă a fotbalului, triplu câştigător al Balonului de Aur (1983, 1984, 1985), profund îndurerat de moarte lui Pele. Platini a făcut și o mărturisire. Când era în școală, atât de mult îl admira pe Pele încât își făcuse o semnătură combinată din numele lui și al lui Pele: ''Peleatini'', notează EFE, citată de Agerpres.

''În 1970, aveam 15 ani şi am crescut cu figura lui în imaginaţia mea. Tatăl meu îmi vorbea despre Pele şi la şcoală am început să mă semnez cu Peleatini'', a declarat Platini pentru L'Equipe.

''Sunt foarte, foarte emoţionat. Era parte din viaţa mea, din istoria mea. Era Pele, parte a visurilor mele'', a adăugat Platini, 67 ani, campion european cu Franţa în 1984 şi medaliat cu bronz la CM 1986.

Platini a purtat numărul ''10'' pe tricou, la fel ca şi Pele.

Legenda fotbalului Pele, care a încetat din viaţă joi, la vârsta de 82 de ani, este singurul jucător care a câştigat de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962 şi 1970). Edson Arantes do Nascimento, pe numele său real, a fost ales în 1999 sportivul secolului XX de către Comitetul Internaţional Olimpic.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri