"Criminalul de pe Twitter" a recunoscut că a ucis nouă oameni

Data publicării:
profimedia-0354341223
Suspectul Takahiro Shiraishi (centru). Sursa foto: Profimedia Images

Un bărbat din Japonia a mărturisit uciderea a nouă persoane pe care le-a contactat pe rețeaua de socializare Twitter, informează BBC.

Cazul a șocat Japonia, iar "criminalul de pe Twitter" a fost arestat încă din 2017, după ce s-au găsit părți din trupuri în locuința sa, însă mărturia a venit abia miercuri.

Takahiro Shiraishi a recunoscut, miercuri, în fața unui judecător din Tokyo, că acuzațiile la adresa lui "sunt corecte".

Cu toate acestea, avocații lui Shiraishi au cerut reducerea acuzațiilor, deoarece victimele și-ar fi dat acordul să fie ucise.

Dacă va fi găsit vinovat de crimă, Takahiro Shiraishi riscă pedeapsa cu moartea prin spânzurare.

Cum a acționat "criminalul de pe Twitter"

Potrivit procurorilor, acuzatul și-a deschis un cont de Twitter în 2017 "pentru a contacta femei care se gândeau la sinucidere, acestea fiind considerate ținte ușoare".

Opt dintre victimele sale au fost femei, una dintre ele având 15 ani. Singurul bărbat ucis a fost cel care l-a confruntat pe Takahiro Shiraishi, după ce i-a dispărut prietena, scrie presa japoneză.

Se presupune că acuzatul și-a ademenit victimele spunându-le că le va ajuta să moară, iar în unele cazuri susținea că se va sinucide și el alături de ele.

Profilul lui de Twitter conținea mesajul: "Vreau să-i ajut pe cei care chiar suferă. Vă rog să-mi scrieți oricând".

Takahiro Shiraishi a apărut în atenția poliției în timp ce căutat o femeie dispărută, care s-a dovedit ulterior a fi ucisă de el.

Acum, Shiraishi se contrazice cu avocații lui, pentru că aceștia au cerut reducerea acuzațiilor pe motiv că victimele sale ar fi cerut să fie ucise, iar în acest caz fapta este pedepsită cu până la șapte ani de închisoare. Acuzatul susține însă că nu a avut acordul victimelor sale să le ucidă.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri